Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Ki ne dobd a régi fogkeféd: anyósom mutatta a trükköt, azóta ezt...

Ki ne dobd a régi fogkeféd: anyósom mutatta a trükköt, azóta ezt teszem vele

Hirdetés

A szakemberek szerint legalább havonta egyszer ki kell cserélni a fogkefét, csak így lehet higiénikus a szájápolásunk. Na, de mi legyen a régi fogkefékkel. A kis praktikus eszköz nagyon sok mindenre használható még a fogmosáson kívül.

1.Készülhet belőle például karkötő. Ha több színes nyelet helyezünk egymás mellé, akkor még hangulatosabb lesz. Tavasz van, érdemes elkészíteni egy színes példányt.

Hirdetés

2.Segítségével tökéletesen eltávolíthatjuk a hajkeféből a hajszálakat, szennyeződéseket.

3.Egy régi fogkefével megtisztíthatjuk a kenyérpirítót, a mikróhullámú sütőt, vagy a kavéfőzőt. Az a jó benne, hogy olyan helyekre is hatékonyan el lehet érni vele, ahová szabadkézzel nem férünk be.

4.Nagyon jól felvihetjük a segítségével a hajfestéket. Így nem fog összekenődni a kezünk, és sokkal egyenletesebben el tudjuk oszlatni a festéket.

5.Keverjünk el 2 rész szódabikarbónát, 1 rész bóraxszal, és 2 rész vízzel, majd mártsuk a használt fogkefét a keverékbe, és ezzel dörzsöljük át alaposan a csempét. Nagyon jól jön ilyenkor a fogkefe, hiszen a legmakacsabb szennyeződést is le tudjuk dörzsölni a segítségével.6.A sportcipőinkről könnyen el tudjuk távolítani a szennyeződést egy használt fogkefe segítségével. A bevizezett fogkefét mártsuk egy kevés szódabikarbónába, majd dörzsöljük át alaposan vele a cipő egész felületét. A talprészre fektessünk különös hangsúlyt!

7.Körömkefe helyett is nyugodtan alkalmazhatjuk, nagyon jól meg tudjuk vele tisztítani a körmeinket.

8. A rakoncátlan szemöldök szálakat fésüljük a helyükre egy fogkefe segítségével.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés