Kezdőlap AKTUÁLIS Érkeznek a NATO katonái Magyarországra

Érkeznek a NATO katonái Magyarországra

Az orosz ukrán háború miatt újabb találkozót hívtak össze a NATO országai, ahol komoly döntések születtek, amelyek Magyarországra is nagy hatással vannak.

 

 

A NATO tagállamai egységüket erősítették meg Oroszországgal szemben, miközben kifejtetteék támogatásukat Ukrajna felé.

A tagországok vezetői további, főként védelmet biztosító eszközök, köztük nukleáris és vegyi fenyegetés elleni védelmet szolgáló eszközök biztosításáról döntöttek Ukrajna számára. – mondta Jens Stoltenberg. 
Mivel a háború új biztonsági környezetet teremtett, határoztak arról is, hogy

a NATO megerősíti a szövetség keleti szárnyát, és új, többnemzetiségű harccsoportokat telepít Bulgáriába, Magyarországra, Romániába és Szlovákiába. Gyors reagálású erők 40 ezer katonáját helyezi át a keleti szárnyra, jelentős légi és haditengerészeti eszközökkel együtt.

Egyetértettek továbbá abban, hogy el kell kerülni a háború további elmérgesedését, és azt, hogy a háború Ukrajna határain túlra terjedjen – közölte.“Minden intézkedést és döntést meghozunk annak érdekében, hogy szavatoljuk az összes szövetséges teljes körű biztonságát és védelmét. Intézkedéseink továbbra is megelőző jellegűek, arányosak és nem szolgálják a helyzet elmérgesedését” – tette hozzá a főtitkár.

loading...