Kezdőlap AKTUÁLIS Érkezik a hó! Térképen mutatjuk hol mekkora hó esik a csütörtöki napon

Érkezik a hó! Térképen mutatjuk hol mekkora hó esik a csütörtöki napon

Az éjszaka folyamán délnyugat felől már elkezdett esni az eső, amely néhol már havas esőbe váltott át, a következő órákban egyre több helyen eredhet el az eső, de Zalaegerszeg- Bükk széles sávjában havazás várható, több centi hóval. Mérsékelt, erős szél mellett hófúvás várható.

 

Csütörtökön borult lesz az ég, csak a Tiszántúlon szakadozhat fel átmenetileg a felhőzet. Sok helyen várható csapadék, amely a Dunántúlon, a Duna mentén és az Északi-középhegységben egyre inkább havazás, havas eső, az Alföld legnagyobb részén döntően eső lehet.A hegyvidéki területek mellett – ahol akár vastagabb hóréteg is kialakulhat – síkvidéken a Dunakanyar-Zala/Somogy megye sávban van esély néhány cm-es olvadozó hóréteg kialakulására.

Pénteken nyugaton változóan, keleten erősen felhős lesz az ég. Napközben csak gyenge vegyes csapadék lehet, majd estétől a Tiszántúlon már újra valószínű havas eső, havazás. Erős marad az északnyugati szél. +1, +3 fok várható délután.

Szombaton erősen felhős lesz az ég, de a Dunántúlon akár hosszabb napos időszakok is lehetnek. Elszórtan várható hózápor, hószállingózás, keleten havas eső. Erős marad a légmozgás. 0 és +3 fok között változik a hőmérséklet.(koponyeg.hu)

loading...