Kezdőlap EGÉSZSÉG Érdes, száraz, sötét színű a könyököd? Van egy tuti, jól bevált módszerünk!

Érdes, száraz, sötét színű a könyököd? Van egy tuti, jól bevált módszerünk!

A kéz ápolásán kívül a könyökre is oda kell figyelni, hiszen nagyon csúnya a száraz, lemezes bőr.

 

Napfény- és A-vitamin-hiány miatt gyakran jelennek meg a kar bőrén kemény szarufelhalmozódások. A gond orvoslása azonban sok türelmet igényel. Alaposan áztassuk be ezt a területet, majd frottírkesztyűvel vagy puha körömkefével dörzsöljük át finoman, hogy eltávolítsuk az elhalt, száraz bőrdarabokat.

A bőrpuhításra ugyancsak jó módszer, ha búzakorpát kevés vízzel vagy tejjel keverünk pasztává, s ezzel kenjük be az érdes bőrfelületet. Ha megszáradt, törülközővel dörzsöljük le és krémezzük be a száraz területet. A javulás mértékétől függően többször ismételjük. De emellett nyugodtan használhatunk durvább szemcséjű bőrradírt is.
Szintén jótékony hatású a kifacsart citrom héja, mert savai leoldják az elhalt hámsejteket, és megújítják a bőrt. Ha ezzel dörgöljük át a könyök bőrét, segítünk a gondon. Miután alaposan szárazra töröltük, kenjük be bőrtápláló krémmel. A legjobb a bőrpuhító krém. Vigyük fel jó vastagon a könyökre. S nyugodtan húzzunk fel egy olyan hosszú ujjú pólót, amelyet nem sajnálunk, így jobban felszívódik a krém.

Szintén hatékony a banánnal, a túróval és a mézzel kikevert kence, vagy a méz, a citromlé és az olaj keveréke. A térdnél is hasznosak ezek a házi praktikák.

Forrás

loading...