Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK MOST KAPTUK: Ennyiben lesz másabb az idei népszámlálás!

MOST KAPTUK: Ennyiben lesz másabb az idei népszámlálás!

Több ezer magyart kérdeztek meg arról, mi a véleményük azzal kapcsolatosan, hogy személyi azonosító adatokra is szükség lenne a következő népszámláláskor. Jó ötletnek tartod ezt a változást?

Magyarországon 2021-ben lesz újra népszámlálás, de már előre készülnek a nagy eseményre.

A KSH (Központi Statisztikai Hivatal) szerint egy fontos változást szeretnének beiktatni a soron következő népszámlálás esetében. Az eddigi népszámlálásokon nem kértek személyes azonosító adatokat, csupán a lakcímet, viszont most, a 2021-es népszámláláson olyan személyes azonosító adatokra is szükség lenne, mint pl. a név, születési dátum.

Eddig csupán a lakcímre voltak kíváncsiak, de később azt is leválasztották a kérdőív adatairól. A személyazonosító adatok lekérdezése lehetővé tenné, hogy a kérdőív rövidebb legyen, és hamarabb menjen a népszámlálás.

Az EU-n belül egyedül Magyarországon, és Szlovákiában nem kell semmilyen személyes azonosítót megadni a népszámláláskor.

A KSH most változtatni szeretne ezen, éppen ezért indította el azt a felmérést, melyben a lakosság véleményére volt kíváncsi a változással kapcsolatosan.

A feldolgozás után a felvett adatokat az személyazonosítótól megfosztva tárolnák, ezzel garantálva a személyek beazonosíthatatlanságát. Az adatok közlésére pedig csak összesített formában kerülne sor.

tudasfaja.com

loading...