Kezdőlap AKTUÁLIS Megalázó történet: Ennyi a nyugdíja a Kossuth-díjas Demjén Ferencnek!

Megalázó történet: Ennyi a nyugdíja a Kossuth-díjas Demjén Ferencnek!

Hirdetés

Megalázónak tartja, hogy csak ennyi pénz érkezik a bankszámlájára! Szerinte súlyos gondok vannak!

 

Hirdetés

Megalázó törTénet: Ennyi a nyugdíja a Kossuth-díjas Demjén Ferencnek!

Hihetetlen, de a 131 ezer forintos magyarországi férfiátlagnyugdíj felét sem éri el a Kossuth-díjas Demjén Ferenc juttatásának összege.

“Havonta 48 500 forint nyugdíjat kapok. Hát, mit mondjak? Nagyon beosztom. Én ma is dolgozom, anyagi háttérrel is rendelkezem, de mindig, amikor az utalást a számlámon meglátom, azokra a korombeliekre gondolok, akik hasonlóan jártak, és most szociális juttatásokra szorulnak, hogy ebből a pénzből valahogy, nagyon szegényesen megéljenek” – árulta el a Blikknek Rózsi.

“Nagyon bánt, hogy azok, akik egykor az életüket tették fel arra, hogy másoknak a muzsikálással örömet szerezzenek, ma nyomorognak. Az államszocializmus korszakában központilag szabályozták a fellépti díjakat, és tisztán emlékszem, hogy az ORI minden fellépésem után levonta a nyugdíjjárulékot.

Az egykori illetékesek egész egyszerűen nem fizették be a levont járulékokat, magyarul lenyúlták a zenésznyugdíjakat.

Nem értem, miért nem lehet bevezetni egy biztos támasztékot azoknak, akik így jártak. Nekem még vannak koncertjeim, és hálás is vagyok ezért. De mi van azokkal, akik röhejes összegekért vendéglátóznak? Egy vendéglátós zenekar manapság olyan alacsony gázsit kap egy szombat estéért – legyen az esküvő vagy más alkalom –, hogy nekem nem lenne pofám annyit fizetni” – magyarázta az énekes.

 

Hirdetés