Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Elszíneződtek az ékszereid? Így varázsolhatod ismét csillogóvá őket! Nálam már bevált!

Elszíneződtek az ékszereid? Így varázsolhatod ismét csillogóvá őket! Nálam már bevált!

Ezüst-és aranyékszereink egy idő után fényüket vesztik, bekoszolódnak. Mit tehetünk, hogy megint olyanok legyenek, mint újkorukban? Az alábbiakban egyszerű, de nagyon hatásos házi praktikákat mutatunk.

 

Szódabikarbóna- tegyünk egy tányérka aljába alumínium fóliát, keverjünk el egy evőkanál szódabikarbónát, egy csipet sót, egy kevés mosogatószert és vizet. A keveréket töltsük a tálba, majd tegyük bele az ékszereinket. Hagyjuk ázni 5-10 percet, majd öblítsük le hideg vízzel, és töröljük át őket egy puha száraz ronggyal.

A gyöngy ékszereket csupán egy kis samponos langyos vízzel kell áttöröljük, hogy újra fényesek legyenek.

Az ezüst ékszereket legkönnyebben egy kevés ecettel tisztíthatjuk meg. Keverjünk el egy teáskanál sót, egy teáskanál szódabikarbónával, majd oldjuk fel egy csésze forrásban levő vízzel. Ezután adjunk hozzá egy fél csésze ecetet, és áztassuk bele az ékszereket. Öblítsük le meleg vízzel, és töröljük át egy száraz ruhával.

Dörzsöljük át az ékszereket fogkrémmel, egy régi, használt fogkefe segítségével. Addig ismételjük a műveletet, míg csillogni fognak, majd öblítsük le langyos vízzel.

Öntsünk egy csészébe vizet, és adjunk hozzá néhány csepp teafa olajat. Hagyjuk egy éjszakán át ázni, majd másnap reggel dörzsöljük át egy szódabikarbónás fogkefével, és öblítsük le vízzel.

Az arany ékszereket tegyük egy tálkába, majd öntsünk rá egy kevés sört. Hagyjuk ázni egy keveset, majd vegyük ki, és töröljük át egy száraz ruhával. Ha drágakövek vannak az ékszerben, akkor inkább ne alkalmazzuk ezt a módszert, és az ezüst ékszerek esetében is jobb mellőzni.

Öntsünk egy kevés vizet egy tálba, majd adjunk hozzá egy kevés mosogatószert. Hagyjuk ázni egy éjszakán át benne az arany és az ezüst ékszereinket, majd öblítsük le.

A rézből készült ékszerek tisztítására a legjobb módszer a ketchup lehet. Áztassuk egy kevés ideig ketchupban az ékszereket, majd dörzsöljük át egy fogkefével, és öblítsük le vízzel.

Keverjünk el egy evőkanál citromlevet egy fél csésze vízzel, és egy kevés tejporral. Áztassuk az ékszereket egy éjszakán át benne, és reggel látni fogjuk, hogy milyen csillogóak lesznek.

Tegyünk egy kevés mosogatószert egy tálba, öntsük bele néhány csepp alkoholt, majd áztassuk bele az ékszereink. Öt perc múlva egy puha fogkefével dörzsöljük át, és töröljük szárazra.

Egy kevés banánt pépesítsünk vízzel, és ezzel dörzsöljük át az ezüst ékszereink. Nagyon csillogóak lesznek tőle.

Szerző: tudasfaja.com

loading...