Kezdőlap EZOTÉRIA Elpanaszolta nagyanyjának, hogy a férje megcsalta – Olyat tett az idős hölgy,...

Elpanaszolta nagyanyjának, hogy a férje megcsalta – Olyat tett az idős hölgy, amire nincsenek szavak

Hirdetés

Az élet tele van hullámvölgyekkel. Egyszer fenn, egyszer lenn és azokban az időszakokban, amikor döcögős úton haladunk át, hajlamosak vagyunk annyira elkedvetlenedni, hogy a negativitás győzedelmeskedik felettünk és képtelenek leszünk túljutni egy problémán.

 

Hirdetés

Ez történt a következő történetben szereplő fiatal nővel is, aki megtudta, hogy a férje megcsalta.

A hűtlenség oka és következménye

Az esetek többségében a hűtlenség valójában egy elkeseredett próbálkozás, menekülés a valóságból, a túlzott felelősség elől, keresve a lehetőséget, hogy az ember értékesebbnek, megbecsültebbnek érezhesse magát. A másik ok a monotóniával való harc, amely évek során épül fel a párok életében és nem képzi beszélgetés tárgyát.

Ha hűtlenség történik, a következmények teljes mértékben a felek reakcióitól függenek. Az elkövető fél elhanyagolva és haragosan érezheti magát vagy mardoshatja a bűntudat, esetleg a kettő együtt. Függőséghez is vezethet, amelyben teljesen kielégülve és magabiztosan érzi magát.

Az elszenvedő fél kiábrándult lehet, elveszti minden bizalmát a másik fél felé, szorongóvá, depresszióssá válhat. Komoly egészségügyi problémákat és bosszúvágyat is kiválthat.

Elgondolkodtató történet

Amikor a fiatal nő érzelmileg a padlóra került, úgy gondolta, hogy egy olyan személyhez fordul tanácsért, akiben megbízik, és akinek hatalmas élettapasztalata van, a nagyanyjához.

Miután megvallotta neki mindazt, ami történt és mindazt, ami a lelkében lakozik, a mama megértően ránézett, megfogta a kezét és a konyhába vezette, majd leültette.

Ezután 3 edényt vett elő és mind a háromba más dolgot tett: az elsőbe nyers sárgarépát, a másodikba tojást, a harmadikba pedig kávét. Mind a 3 edényt, vízzel felengedve a tűzhelyre rakta főni.Nem szólt semmit, majd 20 perc elteltével elzárta a tűzhelyet mind a 3 edény alatt. Megkérte unokáját, hogy mondja el neki, mit lát, mi történt.

Az nő egyszerűen válaszolt, a sárgarépa megpuhult, a tojás megkeményedett, a kávé pedig finom aromát kezdett el árasztani és ízletessé vált.

A történet bölcsessége

A nagymama ezután elmagyarázta. Bár minden egyes dolgot ugyanolyan feltételeknek tettünk ki, mindegyik másképpen reagált. A sárgarépa megpuhult, a tojás megkeményedett, a kávé pedig jobbá vált. Ez így van minden emberrel az életben. Hasonló szituációk érnek minket és csak rajtunk múlik, hogy hogyan reagálunk rájuk és ez határozza majd meg a következményeket.Mi alakítjuk a sorsunkat. Mi döntjük el, hogy egy helyzet meggyengít-e minket, megkeményít vagy a tapasztalattal felvértezve és tanulva belőle jobbá válunk-e tőle. Ez senki máson, csakis rajtunk áll.

Ahogyan a nagy gondolkodó Charles Swindoll olyan jól megfogalmazta:

“Meg vagyok győződve róla, hogy az életem 10%-át teszi ki az, ami velem történik, és 90%-át az, ahogyan reagálok rá.”

tudasfaja.com

Hirdetés