Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Elképesztő! Nézd meg ezt a videót és tudd meg mire használhatod még...

Elképesztő! Nézd meg ezt a videót és tudd meg mire használhatod még a sót

Hirdetés

Mindenki csak a fűszerezés céljára használja a sót, de senki sincs igazán tisztában azzal, hogy mennyi mindenre és milyen sok helyen hasznos lehet még. Erre az alábbi videó segítségként szolgál, hogy ellessük ezeket a trükköket!

Ma már a gyógyászatban is kezdik újra felfedezni a só jótékony, gyógyító hatását.  Főleg az asztma, allergia kezelésében értek el sóterápiával nagyszerű eredményeket.

Hirdetés

De az ember régi időktől fogva kezeli értékként a sót. Az őskorban a tengerek partján, vizek mellett fellelte a különleges ízt adó ásványi anyagot, megtanulta, hogy tartósításra is alkalmas a só.

Az értékes ásvány, melyet ma az allergia, asztma és egyéb betegségek kezelésére is használnak, egész birodalmakat alapozott meg, tette gazdaggá a sólelő helyek környékén élőket, útvonalakat határozott meg a sószállítás, a kereskedelem egyik alappillérévé vált a sókereskedelem.

A konyhasó nem csak főzés közben lehet nagy segítségedre, hanem egyéb módokon is, a háztartásban. Íme, 5 tipp, amire még felhasználhatod a konyhasót.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés