Kezdőlap AKTUÁLIS Elesett a fél ország – És a java még csak most jön,...

Elesett a fél ország – És a java még csak most jön, készüljön fel mindenki!!!

Hirdetés

Az éjszakai havazás jelentős problémákat okozott szerda este és csütörtök hajnalban a fővárosban és környékén, valamint a Dunántúlon.

 

Hirdetés

Több mint kétszáz esethez riasztották a tűzoltókat, főként kidőlt fák eltávolítása és árokba csúszott járművek mentése miatt.

A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint szerdán százhatvanöt esethez riasztották a tűzoltókat, csütörtök hajnalig pedig további több mint száz esethez kellett kivonulniuk. Az esetek legtöbbjében kidőlt fák és letört ágak okoztak problémákat, melyeket a tűzoltóknak el kellett távolítaniuk.Budapesten, a XIV. kerületi Szikszó parkban egy mintegy tizenöt méter magas fa kifordult a földből és egy társasház oldalának dőlt, a IV. kerületi Galopp utcában parkoló gépkocsira borult egy fa, Budafokon a Plébánia utcában pedig egy távközlési oszlop dőlt az úttestre.

A rossz időjárás okozott problémákat a vasúti közlekedésben is. A Rákospalota-Újpest és Veresegyház között meghibásodott a felsővezeték, ami miatt szünetelt a forgalom ezen a szakaszon.

Pótlóbuszok közlekednek, és a Budapest-Veresegyház-Vác vonalon 30-60 perces késésekre kell számítani. A Mávinform tájékoztatása szerint a vonatokkal kapcsolatos hibák még javítás alatt állnak.Az autópályákon is megnehezült az előrejutás, több baleset és karambol is történt. A Mávinform és a Volánbusz intézkedéseket hozott a közlekedési nehézségek enyhítése érdekében. A sofőröket figyelmeztetik, hogy a rossz útviszonyok miatt csak téli gumikkal induljanak útnak.

A helyzet továbbra is változó, ezért az érintett területeken közlekedőket folyamatosan tájékoztatják a legfrissebb információkról.

Hirdetés
loading...