Kezdőlap SZÓRAKOZÁS FILMEK Eleged van az untig játszott karácsonyi filmekből? Idén ebből a 10-ből válassz!

Eleged van az untig játszott karácsonyi filmekből? Idén ebből a 10-ből válassz!

Nem létezik olyan Karácsony, amikor a tévében ne kerülne műsorra a Reszkessetek betörők! vagy a Télapu. Kétségtelen, hogy egyszer, talán kétszer is jó móka volt megnézni, de nehezen tudjuk elképzelni, hogy senki ne akarna valami újdonságot csempészni az idei Karácsonyba egy olyan filmmel, amit még nem látott.

Íme, néhány igazán remek és nem éppen megszokott karácsonyi film, amivel végre bővítheted a repertoárodat, hogy ne a rongyosra nézett mozikat kelljen bámulnod idén is, ami közben inkább már a mobilodat nyomkodnád, semhogy a képernyőre koncentrálj.

 

Karácsonyi ének

Charles Dickens klasszikus, 1843-ban íródott regénye, amely azóta is nagy népszerűségnek örvend. Egy fösvény gazdag úr történetét írja le, aki gyűlöli a Karácsonyt, és szívében hidegség lakozik, ami idővel megváltozik. Több megfilmesítés is létezik, viszont érdemes a Robert Zemeckis által rendezett 2009-es animációs filmet elővenni. Csodás élményben lesz részetek.

Kisasszonyok

Ha kedveled a kosztümös filmeket és a család is rászedhető, szívesen ajánljuk Louisa May Alcott Kisasszonyok c. regényének filmadaptációját, amely négy szűkös anyagi helyzetben élő lányról szól, akik igyekeznek jól férjhez menni, miközben számos érdekes és fontos esemény történik az életükben. Tökéletes karácsonyi mozi. Nem is beszélve a szereplőkről, mint Susan Sarandon, Claire Danes vagy Winona Ryder.

Igazából szerelem

Bár az elmúlt évben ezt a filmet is egyre többet látjuk a csatornákon, egyszerűen mégsem lehet megunni. Richard Curtisék nagyot alkottak, tökéletes szereplőgárdával és felejthetetlen, szívhez szóló történetekkel. A jelenetek legnagyobb része Londonban játszódik és az angol humor sem marad el. Szívből ajánljuk! Ezt tényleg nem lehet megunni.

Jégkorszak – Állati nagy karácsony

Ha az eddigi Jégkorszak részeket kedvelted, akkor a karácsonyi kiadást is kötelező megnézned. A bajkeverő, Sid, ezúttal sem könnyíti meg a csapat életét és együtt kell segítségére sietniük, egyben a Karácsonyt is meg kell menteniük. Izgalmas és mókás karácsonyi mese az egész családnak.

A Grincs

A Grincs Dr. Seuss 1957-ben megjelent azonos című regényén alapuló mozi, Jim Carrey főszereplésével. Már ezzel is eleget mondtunk és biztosak lehetünk benne, hogy egy szórakoztató karácsonyi film vár ránk. A Grincs egy rosszindulatú zöld, szőrös szörnyeteg, aki a Karácsony ellen van és mindent megtesz, hogy tönkretegye azt. Persze itt is happy endre számíthatunk, de azt megelőzően sok-sok kalandra.

Diótörő

A karácsonyi klasszikus 2010-ben Andrei Konchalovsky rendezésében jelent meg. A film 1920-ban, Bécsben játszódik. Egy Mary nevezetű kislány egy diótörő játékfigurát kap ajándékba keresztapjától, amely az éjszaka során életre kel, innentől pedig kezdetét veszi egy különös utazás a fantázia világában, számos kalanddal, a rossz és a jó harcával. Kihagyhatatlan!

Bunyó Karácsonyig

Én gyakorlatilag ezeken a filmeken nőttem fel édesapám mellett ülve a kanapén. Valahogy az ünnepek szerves részét képezik a Bud Spencer-Terence Hill-es filmek. Ha te is így gondolod, akkor érdemes elővenned ezt a filmet és együtt élvezni a családdal a szórakozatható akciójeleneteket.

A vizsga

Ez a 2010-ben megjelent magyar filmet annyi köti az ünnepekhez, hogy Szenteste játszódik, de nem éppen a Karácsony varázsát csempészi majd a nappaliba. Viszont ha valami igazán más hangulatú és érdekes drámára vágytok, ezt nézzétek meg. Néhány név a szereplőgárdából: Kulka János, Hámori Gabriella, Nagy Zsolt.

A Fekete Vipera karácsonyi éneke

Dickens Karácsonyi éneke ihlette angol vígjáték, amelyben az angol humor garantált, azt pedig nem más, mint Rowan Atkinson fogja elhozni számunkra. Nem meghitt, de nagyon szórakoztató.

Drágán add az életed

A Die Hard széria első része, amelyben Bruce Willis-t láthatjuk a főszerepben. Akik Karácsonykor is vágynak egy kis akcióra, azoknak erősen ajánlott megnézni ezt a klasszikust, amelyben gyakorlatilag csak említés szintjén szerepel maga a Karácsony. A látványos és izgalmas jelenetek azonban nem maradnak el.

 

 

loading...