Kezdőlap AKTUÁLIS Éjféltől lép életbe a RENDKÍVÜLI KÉSZÜLTSÉG – Íme a részletek!

Éjféltől lép életbe a RENDKÍVÜLI KÉSZÜLTSÉG – Íme a részletek!

Hirdetés

Budapest főpolgármestere, Karácsony Gergely, az Országos Vízjelző Szolgálat előrejelzései alapján, első fokozatú árvízvédekezési készültséget rendelt el négy árvízvédelmi szakaszon az érkező árhullám miatt.

 

Hirdetés

A Főpolgármesteri Hivatal közleménye szerint az intézkedés célja a lakosság biztonsága és a város infrastruktúrájának megóvása.

Az első fokozatú készültség keretében a vízügyi szakemberek számos műszaki intézkedést hajtanak végre, amelyek biztosítják a zavartalan ivóvízellátást és a csatornarendszer megfelelő működését. Ezek az intézkedések a lakosság számára közvetlenül nem lesznek észlelhetők, azonban alapvetően fontosak a város működésének fenntartásához.

Az előrejelzések szerint a Duna vízszintje június 6-áról 7-ére virradó éjszaka érheti el azt a szintet, amikor az alsó rakpartok lezárása szükségessé válik. Ennek következtében június 6-án 0 órától tilos lesz a megállás az alsó rakpartokon.A Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság a parkoló autókat június 6-án délutántól elszállítja, hogy megakadályozza az árvíz okozta károkat. Erről a parkoló autók szélvédőjén kétnyelvű (magyar és angol) tájékoztatást helyeznek el.

Az előrejelzések szerint a következő napokban akár magasabb fokozatú árvízvédekezési készültség elrendelésére is szükség lehet.

A főpolgármester előre is köszönetet mondott a vízügyi szakembereknek és a közszolgáltató vállalatok munkatársainak az árvízi védekezésben nyújtott közreműködésükért, valamint a budapestieknek a megértésükért és türelmükért.

Karácsony Gergely hangsúlyozta, hogy a városvezetés minden szükséges lépést megtesz annak érdekében, hogy minimálisra csökkentse az árvíz okozta károkat, és biztosítsa a lakosság biztonságát.A lakosságot arra kéri, hogy kövessék figyelemmel a hivatalos tájékoztatásokat és tartsák be az ideiglenes közlekedési korlátozásokat.

Budapest felkészült az árhullám fogadására, és mindent megtesz annak érdekében, hogy az érkező víztömeg ne okozzon komoly károkat a fővárosban.

Hirdetés