Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Egyszerűbb, mint gondolnád! Így mosd, és szárítsd pillanatok alatt a téli kabátokat!

Egyszerűbb, mint gondolnád! Így mosd, és szárítsd pillanatok alatt a téli kabátokat!

Hirdetés

Napjainkban fénykorát éli a töltött téli kabát, minden színben, és többféle fazonban kapható, szinte bármilyen alkalomra nyugodtan felvehető. A tisztítása nagyon egyszerű, most megmutatjuk, hogyan kell bánni ezzel a közkedvelt ruhadarabbal.

 

Hirdetés

1.Előkészítés

A legtöbb esetben szintetikus anyagból készülnek ezek a kabátok, és valamilyen szintetikus anyaggal vannak kibélelve. Ahhoz, hogy megfelelően tudd kimosni, olvasd el a kabát címkéjét.

feather-toll
wool-gyapjú
cotton-pamut
hollow fiber, dupont, polyester-mesterséges anyagok

A toll, a gyapjú, és a pamut természetes anyagok, a többi mesterséges, ehhez mérten válasszunk hőfokot a mosáshoz.

2.A foltok eltávolítása

Ha foltok vannak a kabáton, akkor először azoktól kell megszabadulni. Dörzsöljük át őket szappanos vízzel, vagy folteltávolítóval, és csak utána fogjunk neki a mosásnak. Használhatunk hagyományos folteltávolítót, vagy egy csésze vízben keverjünk el két teáskanál ammóniát, és két teáskanál folyékony mosószert. Addig kavarjuk, amíg egy habos keveréket kapunk, és azzal egyenletesen kenjük be a kabátot. Hagyjuk állni egy keveset, majd mossuk ki. A zsírfoltokat só, vagy kukoricakeményítővel szedhetjük ki.

3.Válasszuk ki a mosószert

Soha ne használjunk por állagú mosószert, mert az nyomot hagy a ruhákon. A tollal vagy gyapjúval töltött kabátokhoz valami speciális, lágyabb mosószert válasszunk.

4.Mosás

Másképp kell mosni a természetes-, és a mesterséges anyaggal töltött kabátokat.


A természetes anyaggal töltött kabátokat ajánlott kézzel mosni. Ha nem annyira piszkosak, akkor a töltés irányával függőlegesen, ha pedig túl piszkosan akkor rá merőlegesen kell nekifogni mosni.

Mosás előtt érdemes 15-30 percig áztatni a mosószerben, majd utána kézzel, vagy kefével megdörzsölni. Alaposan ki kell öblíteni, és fel kell akasztani egy vállfára, úgy szárítani.

A mesterséges anyaggal töltött kabátokat lehet mosógépben mosni, de maximum 30 fokon, mert máskülönben összemennek.

Ha van a mosógépünkön kímélő program, akkor azzal ajánlatos mosni, és a centrifugálás is maximum 400-as fordulatszámon történjen.

Tegyünk be a mosógépbe 2-3 teniszlabdát, és a akkor a töltelék nem fog a kabát egyik sarkába vándorolni mosás közben.

tudasfaja.com

Hirdetés