Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Egyszerű késfenés! Ezt a trükköt eddig még biztosan nem ismerted!

Egyszerű késfenés! Ezt a trükköt eddig még biztosan nem ismerted!

Ha rendszeresen főzünk, nagyon fontos, hogy legyen mindig legalább 2-3 éles kés a házban. A profi szakácsok tudják, hogy melyik késsel jobb hagymát vágni, és melyik az amelyik inkább a húsok aprítására alkalmas.

Még a kedvünk is el tud menni a főzéstől, ha nincs éle a késünknek, és nem tudjuk rendesen felvágni a hozzávalókat. Az életlen késsel csak marcangoljuk, faricskáljuk a dolgokat, sőt az ujjunkat is könnyen el tudjuk vágni. Az alábbi videóban egy nagyon szuper ötletet láthatunk, és praktikus megoldás lehet arra az esetre, ha épp nincs eléggé éles késünk.

Csupán egy porcelán bögrére lesz szükségünk, ahhoz, hogy megélezzük a kést. Fordítsuk fejjel lefelé a bögrét, helyezzük egy stabil vízszintes helyre, majd az alsó peremén egyszerűen élesítsük ki a kést. Egymásután több mozdulattal húzzuk végig a kést a bögre alján. Ezután öblítsük le hideggel vízzel, és már használhatjuk is. Egyből érezni fogjuk a különbséget, úgy fog vágni, mintha valósággal kicserélték volna. Legyünk óvatosak!

Ha nincs kéznél bögrénk, akkor egy másik kés segítségével is élesíthetünk. Határozott mozdulattal többször fenjük egymáshoz a két kést, és ennyi az egész.

loading...