Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Egyre több kék-zöld folt kezdett megjelenni a 7 éves lány testén! Mire...

Egyre több kék-zöld folt kezdett megjelenni a 7 éves lány testén! Mire az édesanyja megtudta mitől, már túl késő volt…

Amy és férje, Craig között a kapcsolat tökéletes volt: összeházasodtak és hamarosan a mézesheteket kezdték el tervezgetni.

 

 

De hamarosan boldog életük egy rémálommá változott…

Mindez azzal kezdődött, hogy Amy lánya, Brogan testén elkezdtek megjelenni zúzódásos sérülésre hasonlító foltok.

Amy és Craig esküvőjén Amy hétéves lánya, Brogan volt a koszorúslány.

De mindössze két héttel az ünnepség után, Brogan a kórházban feküdt és az élet és a halál között volt.

Először mindenki azt hitte, hogy a Brogan testén a „zúzódások” miatt jelentek meg a kék-zöld foltok, mivel az összes gyerekhez hasonlóan ő is az udvaron vagy a ház körül játszott, esett-kelt, így a helyi kórház orvosai nem vették őket komolyan.

De amikor a foltok elterjedtek Brogan egész testén, Amy rájött, hogy itt egészen másról van szó és valami baj van a lányával.

Ismét elment a kórházba Brogannal, és ezúttal az orvosok hamar megalapították a „zúzódások” okát.

Brogannak agyhártyagyulladása volt. Sürgősen be is vitték a birminghami gyermekkórházba.

Az agyhártyagyulladás igencsak veszélyes betegség, mely sok esetben veszélyeztetheti a beteg életét is. És mivel Brogan-t meglehetősen későn kezelték, az orvosok lehetőségei korlátozottak voltak.

Ahhoz, hogy Brogan életét megmentsék, az orvosoknak a lány bal lábfejét amputálniuk kellett.

„Az elmúlt héten teljesen megváltozott az életem. Rájöttem, hogy mi a valójában fontos és mi az, ami nem. Láttam, hogy ki volt ott ezekben a nehéz időkben, és ki nem volt ott” – mondja Brogan anyja, Amy, a Daily Mail-nek adott interjújában.Brogan lábának amputálása után az orvosok protézist javasoltak a lány számára, hogy az egyedül járhasson.

De aztán az orvosok felfedezték, hogy Brogan lábának állapota veszélyeztetheti az életét, ezért a lány szüleivel együtt nehéz döntést kellett hozzanak: a lány egész bal lábát amputálni kellett.

A lány nagy fájdalmai és megpróbáltatásai ellenére Brogan elhatározta, hogy az élete végéig harcol.

Szerencsére a családja és a rokonai nagyon sokat segítették, támogatták ebben a harcban.„Az agyhártyagyulladás egy nagyon veszélyes dolog még egy felnőtt számára is, nem beszélve egy hét éves lányról” – mondja Lisa Rees, Brogan nagynénje.

Két évbe telt, mire Brogan hozzászokott a protézis viseléséhez. Az élet minden nehézségére lelkesedéssel és harci kedvvel reagál.

Bár nem volt biztosíték arra, hogy a fertőzés nem terjed tovább, Brogan mindig készen állt arra, hogy továbbra is küzdjön, és végül legyőzze a betegséget.

Sajnos 2018 elején a család bejelentette, hogy valószínűleg amputálni kell Brogan másik lábát is.Brogant kissé kétségbe volt esve, amikor közölték vele a diagnózist, de most már csak azt akarja, hogy minél gyorsabban végrehajtsák a műtétet, hogy mielőbb megkezdhesse a fizioterápiás kezelést.Amy viszont figyelmeztetni kívánja a szülőket, hogy fordítanak figyelmet a legkisebb elváltozásokra a gyermekeik testén, hogy időben felfedezhessék a lappangó betegségeket, mert a beteg így még időben megkaphatja a szükséges kezelést. Senki másnak nem szabadna megtapasztalnia azt, amin Brogan keresztülment.

Az agyhártyagyulladás tünetei

Az agyhártyagyulladás leggyakoribb tünetei a fejfájás, a nyaki izmok zsibbadása, a láz, a zavaros tudat, valamint a hányinger és a hányás, valamint a fokozott fény- és hangérzékenység.Ne feledjük, hogy a fenti tünetek gyakran együtt járnak olyanokkal is, mint az irritáció és az álmosság. Az agyhártyagyulladásra utaló jelek lehetnek a kék-zöld foltok is. Például a meningococcus meningitis jele lehet a jellegzetes bőrkiütés és a bőr vérzése.Amy azt mondja, hogy még mindig nem tudja megszokni azt, ami történt, de reméli, hogy Brogan gyorsan alkalmazkodik az új élethez.

Szeretnénk mielőbbi gyógyulást kívánni Brogannak és családjának.

Amennyiben hasznosnak ítéled meg ezt a cikket, oszd barátaiddal, ismerőseiddel is, hogy egyetlen gyerek se tapasztalja meg azt, amit Brogan megtapasztalt!

loading...