Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Egy szálloda takarítónője elárulta az ablakpucolás nagy trükkjét

Egy szálloda takarítónője elárulta az ablakpucolás nagy trükkjét

Ne költs drága tisztítószerekre, inkább próbáld ki az alábbi technikákat. Sokkal csillogóbbak lesznek az ablakaid, és ráadásul környezetbarát módon tisztítod meg őket. A vegyszerek a bőrön keresztül, és a talajból is felszívódnak.

Az az alábbi 7 ablaktisztító módszer közül válassz kedvedre:

1.Vízfolt az ablakon

Egy szórófejes flakont félig tölts fel ecettel, majd a másik felét egyenlő arányban töltsd fel citromlével, és folyékony szappannal. Ezután spricceld be vele az ablakot, majd töröld át egy tiszta vizes ronggyal.

2.Készíts egy aránylag vegyszermentes tisztítószert

Szükséged lesz egy tégelyre, vodkára, ecetre, kukoricakeményítőre, és illóolajra. Egy kis tálkába tegyél egy csésze kukoricakeményítőt, adj hozzá 20 csepp teafa illóolajat, majd önts hozzá 1 dl vodkát, és 1 dl ecetet. Addig kevergesd, míg csomómentes lesz, majd egy spatula segítségével tedd át a tégelybe. Általános tisztító, és surlószerként használhatod.

3.Két csepp mosogatószer

Amint már mondtuk, a mosogatószer nem csak az edények tisztítására, hanem sok már egyébre is alkalmas. Pl. egy perc alatt ragyogóan tiszták lesznek tőle az ablakaink.
Egy csésze vizet keverjünk el ¼ csésze ecettel, és 2-3 csepp mosogatószerrel. Ezzel a keverékkel spricceljük be az ablakainkat, majd mossuk le tiszta vízzel.

4.Praktikus ablaktörlő

Ha túl magasak az ablakaid, akkor ez az “ablaktörlő” pontosan ideális lesz számodra. A felmosót tekerd közbe papírtörlővel, majd erre spricceld a tisztítószert, és így töröld át többször az ablakot. Könnyen eléred a magasabb részeket is.

5.Az ablakkeret megtisztítása

Egy fél csésze szódabikarbónát keverj el 2-3 evőkanál ecettel, majd ezzel a keverékkel töröld át az ablakkereteket, ablakpárkányokat.

6.Fogkefe

Azok a helyeket, amit nehezebben érsz el, egy régi fogkefe segítségével könnyen át tudod dörzsölni. Ez a kisebb zugokba is könnyen befér, és így a penészedést is meg tudod előzni.

7.A redőnyök

A redőnyök között úgy tudod megfelelően kitisztítani, hogy ha egy régi zoknit a kezedre húzol, belemártod a tisztítószerbe, és ezzel átdörzsölöd külön-külön a redőny lapjait. Utána tiszta vízbe mártsd a zoknit, és ezzel is töröld át a redőnyt.

tudasfaja.com

loading...