Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Egy kevés sót tett az új farmerére. Próbáld ki te is, és...

Egy kevés sót tett az új farmerére. Próbáld ki te is, és alig várod majd az eredményt!

A mosás, bár a mosógép nagyban megkönnyíti a dolgunk, mégsem a legkedveltebb házimunkák közé tartozik. Nem elég ugyanis csak bedobálni a ruhákat a gépbe, megnyomni a gombot, és, ha sípol kivenni a kész ruhákat. Számos dologra oda kell figyelni, hogy ruháink tiszták legyenek, megőrizzék a színüket, és hosszú időn keresztül illatosak maradjanak.

Oda kell figyelnünk arra, hogy milyen mosószert, öblítőt használunk, és arra is, hogy a mosógép mindig tiszta és higiénikus legyen. Az alábbiakban egy olyan mosási trükköt láthatunk, melyet érdemes alkalmazni az új farmerek esetében. Ha így mossuk ki az új farmereket, sokáig megtartják a színüket, tiszták és könnyen hordhatóak lesznek.

Nem kell aggódnunk, hogy az új farmerünk mosás után három árnyalattal, és két számmal kisebb lesz. Próbájuk ki a módszert, hiszen nagyon praktikus, és ráadásul szinte ingyen van. Fogjuk meg a farmert, hajtogassuk össze, és tegyük egy kisebb tálba. Öntsünk rá egy csésze jéghideg vizet, majd egy csésze sót. A só segítségünkre lesz abban, hogy a farmer megőrizze a gyári színét, és ne kopjon, halványodjon ki. Alaposan nyomkodjuk bele a sós vizet az anyagba, és készen is vagyunk.

Egy másik megoldás, ha egy légmentesen záródó zacskóba tesszük összefogva a farmert, majd berakjuk a fagyasztóba. Ez segítségünkre lesz abban, hogy megszabaduljunk a kellemetlen szagoktól.

Ha a farmert hideg vízben mossuk, megakadályozhatjuk, hogy összemenjen, és a színét elveszítse.
A vékonyabb farmer ingeket, ha nem akarjuk vasalni, vagy nincsen vasalónk, egyszerűen akasszuk fel egy vállfára, és hajszárítóval szárítsuk meg. Olyan sima lesz, mintha vasalót használtunk volna.
A fehér ruhák élénk színét megőrizhetjük, ha egy csésze ecetet töltünk a mosógépbe. A fekete ruhákhoz egy csésze sót kell töltenünk.

Néha a mosógépet is ki kell mosni, fertőtleníteni. Ehhez használjunk szájvizet. Egy fél csésze szájvizet töltsünk a mosógépbe, majd indítsuk el a sima öblítési programot. A szájvíz szagtalanít, tisztít és fertőtlenít.

Szerző: tudasfaja.com

loading...