Kezdőlap EGÉSZSÉG Egy hónappal a szívroham előtt a test már jeleket küld

Egy hónappal a szívroham előtt a test már jeleket küld

A szívroham a koszorúér elzáródás közvetlen következménye, amely a vérkeringés és a szívizom károsodását is okozhatja. Egy olyan állapotról van szó, amely azonnali beavatkozást igényel. 

 

Minél jobban elzáródik egy artéria, annál nagyobb veszélyt jelent az esemény az egész testre nézve, hiszen a sejtek, szövetek oxigénellátása elmaradhat, ami életet veszélyeztető állapot.

Annak érdekében, hogy időben észrevehető és elkerülhető legyen, a következő jeleket nem szabad figyelmen kívül hagyni.

Állandó és megmagyarázhatatlan fáradtság

Az artériák elzáródása miatt a szív megduplázza erőfeszítéseit, és több energiát fogyaszt, hogy ugyanazt a vérmennyiséget kipumpálja a test többi részébe, ami a legkisebb erőfeszítés hiányában is fáradtságot okozhat.

Hideg verejtékezés
Ez a tünet általában nem érkezik egyedül, gyakran kíséri szédülés, rossz közérzet, ájulás. Ilyen kellemetlenség bármikor előfordulhat, akár nappal, akár éjszaka, akár meleg, akár hideg a hőmérséklet.

Szívverés szabálytalansága

Ez a szívkoszorúér-elzáródás közvetlen következménye, amely megnehezíti a szív összehúzódását, az áramlás akadályozottsága miatt. Mivel az oxigén nem tud eljutni a test sejtjeihez, ezért elsőként a szív sejtjei szenvednek károkat és arrhytmia (szívritmuszavar) lép fel.

Álmatlanság vagy visszatérő alvászavarok

A Preventív Kardiológia Európai folyóiratának egyik tanulmánya közvetlen kapcsolatot fedezett fel az elalvási nehézség, a különböző alvászavarok és a szívbetegségek kockázata között. Tehát, ha úgy tapasztalod, hogy gyakran nem érzel fáradtságot, annak ellenére, hogy kellene, az szívbetegségre és szívrohamra adhat gyanút.

Mellkasi fájdalom

A lüktető fájdalom fennállása vagy az állandó nyomás érzés a mellkasban sok esetben társul fokozott szívroham kockázattal. Bizonyos esetekben a fájdalom a mellkason túl terjedhet a végtagokra, állkapocsra és vállakra is.


Légzési problémák vagy légszomj

A tüdő oxigénnel való táplálásának romlása légzési nehézség és más légzőszervi problémáknak felbukkanásának képében jelentkezik és egy közelgő szívroham jele is lehet. Ha a fizikai megterheléstől függetlenül alakul ki ilyen tünet, akkor nem szabad elsiklani felett.

tudasfaja.com

loading...