Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Egy hatékony keverék, ami megvédi az uborkád a betegségektől

Egy hatékony keverék, ami megvédi az uborkád a betegségektől

A finom, lédús, roppanó uborkát mindenki imádja! Ha azt szeretnéd, hogy egészséges uborkatermésed legyen az idén, gondoskodj a kúszó növényekről már a legelején.

Ha kellőképpen odafigyelsz az uborkákra, megadod számukra azt, ami fejlődésükhöz szükséges, akkor többé nem kell a boltban vásárolnod. Nagyon fontos, hogy, ha van egy kis kerted, akkor termelj zöldségeket, és gyümölcsöket, különben csak vegyszerezett példányokat fogsz enni a nyáron. Ne vásárol nagyárúházakban zöldségeket, elképzelni sem tudod, mennyi vegyszer kerül rá, azért, hogy épségben elérkezzen hozzád egy távoli országból.

Az uborkának igaz, hogy sok kártevője van, de, ha megfelelően gondoskodsz róla, akkor bizony szépen meghálálja. Készítsd el ezt a keveréket, és használd az uborkára a kártevők ellen.
Ha már 3-4 levele van az uborka bokornak, akkor ezzel a keverékkel mosd le a leveleit, és a növényt. Egy vizes edénybe adagolj 30 csepp jódot, 20 gramm mosószappant, és 1 liter tejet.

Tíznaponta ezzel az oldattal öntözd meg az uborkákat, és a leveleit is kissé kenegesd át vele. Meglátod, mennyire hatékony, többé nem kell a kártevőkkel harcolnod, és bőséges termésed lesz. Az összes kártevő ellen védelmet nyújt!

loading...