Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Egy dolog az otthonodban, ami megöli a wifid és nem is tudsz...

Egy dolog az otthonodban, ami megöli a wifid és nem is tudsz róla

Hirdetés

Az otthoni WiFi-hálózatok az életünk szerves részévé váltak, ám egy új kutatás szerint egy olyan tényező is befolyásolhatja a jelminőséget, amelyre talán nem is gondolnánk: a tükrök.

 

Hirdetés

A Leet legfrissebb cikkéből kiderült, hogy azok a tükrök, amelyek fémbevonattal rendelkeznek, negatívan befolyásolhatják a WiFi-jel átvitelét.

A kutatás szerint nem maga a tükör, hanem az arra felhelyezett fémbevonat lehet a ludas, ami az elektromágneses jeleket elnyelheti, ezzel csökkentve az internet sebességét és minőségét.

Különösen érzékenyek a régebbi típusú tükrök, mint az ólom- vagy ezüstbevonattal rendelkezők, amelyek szinte teljesen blokkolhatják a WiFi-jel átvitelét.Azonban nem minden remény veszett el: a modern tükrök már más festékanyagokat használnak, amelyek kevésbé zavarják az elektromágneses jeleket.

Azoknak, akiknek problémáik vannak a WiFi-jel minőségével, érdemes lehet átgondolni a tükör elhelyezését és típusát a lakásban.

Például, ha a router mellé helyezzük a tükröt, és a router jeleit visszaverjük, akkor bizonyos esetekben javulhat az internetminőség.

Bár ez nem jelent valódi WiFi-jel erősítést, de kis mértékben segíthet optimalizálni a jelminőséget.

Fontos azonban megjegyezni, hogy a távolság is meghatározó tényező lehet. Ha a WiFi-jel már eléggé legyengült, mielőtt elérné a tükröt, akkor annak sem lesz nagyobb hatása.Összességében tehát a tükrök típusától és elhelyezésétől függően jelentős hatással lehetnek az otthoni WiFi-hálózat teljesítményére.

Azoknak, akiknek problémáik vannak a WiFi-jel minőségével, érdemes kísérletezni az elrendezéssel és az esetleges akadályok eltávolításával, hogy optimális teljesítményt érjenek el.

Hirdetés