Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Egy citromot tett 20 percre a mikróba! Ezt a trükköt te is...

Egy citromot tett 20 percre a mikróba! Ezt a trükköt te is ki akarod majd próbálni!

Vannak, akik imádnak a konyhában sütni-főzni, egész napjukat rááldozzák arra, hogy elkészítsenek egy bizonyos fogást. Én nem tartozom ebbe a kategóriába!

 

Úgy gondolom, hogy borzasztóan fölösleges, és bosszantó tud lenni, hogy öt-hat órákat azért főzzünk, hogy maximum 15 perc alatt bekapjuk az ételt. Utána pedig arra panaszkodunk órákon keresztül, hogy mennyire tele vagyunk.

Éppen ezért a minél egyszerűbb, és gyorsabb megoldásokat keresem mindig. Biztosan mindenki ismeri azt a mondást: nem azért élünk, hogy együnk, hanem azért eszünk, hogy éljünk. Nyitott vagyok bármilyen olyan új ötletre, mely az ételek előkészítésének, és megfőzésének gyorsítására szolgál. Legyen szó krumplihámozásról, panírozásról, sütésről, leveskészítésről stb.

Ezt a trükköt, mikor megláttam, egyből tudtam, hogy ki fogom próbálni. Megtudhatjuk, hogy hogyan csavarjunk ki a lehető legrövidebb idő alatt egyetlen citromból a legtöbb levet.

Csupán egy citromra, egy mikróhullámú sütőre, és egy csavaróra, na meg 20 másodpercre lesz szükségünk a művelethez. Mindössze annyit kell tenni, hogy felhasználás előtt 10-20 másodpercre betesszük a mikróba a citromot, majd utána kicsavarjuk. Az előmikrózás hatására a citromból 100%-osan ki tudjuk csavarni a levet.

Ha gyorsan van szükségünk citromlére, próbáljuk ki ezt a módszert, és a sikerélmény garantált lesz.

loading...