Kezdőlap EGÉSZSÉG Egy ceruza segítségével szabadult meg a fejfájástól. Lessük el a trükköt!

Egy ceruza segítségével szabadult meg a fejfájástól. Lessük el a trükköt!

Hirdetés

Mindenkivel előfordult már élete során, hogy időközönként kisebb-nagyobb fejfájás gyötörte. Ezt okozhatta stressz, idegi vagy fizikai megterheltség, de akár egy betegség is.

A fejfájás nagyon kellemetlen tud lenni, éppen ezért igyekszünk tőle minél hamarabb megszabadulni tőle. Felejtsük el a gyógyszereket, próbáljuk ki az alábbi bevált trükköt.

Hirdetés

Jane Leonard egy hihetetlenül egyszerű módszert dolgozott ki a fejfájás enyhítésére, melyhez ráadásul egyetlen eszköz, mégpedig egy ceruza szükséges.

Egy egyszerű ceruza segítségével gyorsan és könnyedén enyhíthetjük a fejfájást. Ne tévesszük össze azonban az egyszerű fejfájást a migrénnel. A fejfájás esetében általában az arc, a nyak, és az állkapocs izmai összehúzódnak, begörcsölnek. A feszültség következtében megfeszítjük a megfeszítjük az állkapcsunk, majd a homlok és az állkapocs izmai túlságosan begörcsölnek, és el kezd fájni a fejünk.

A cél az, hogy ezeket az izmokat ellazítsuk, és így megszűnik a fejfájás is. A dolog akkor működik a legjobban, ha a fejfájást tényleg a feszültség, stressz, szorongás váltja ki. Dr. Jane Leonar szerint azokat az izmokat kell megkezelni, ellazítani, amelyek okozzák a feszültséget. Ennek érdekében egy rendhagyó módszert talált ki a szakértő.

Így alkalmazzuk a ceruzát

Válasszunk egy puhább anyagból készült írószert, majd vegyük a szánkba, és tartsuk néhány másodpercig a fogaink között, anélkül, hogy erősen ráharapnánk.

Ettől az izmaink automatikusan ellazulnak az izmaink, és elmúlik a fejfájás. Fontos azonban, hogy először meg tudjuk kb. határozni, hogy mi válthatja ki a fejfájást. Az emberek nagy része tudja, hogy a szorongás, a pánik, a feszültség az oka.

Erre a legjobb megoldás a lazítás, ellazulás lehet. Éppen ezért működik a ceruzás módszer tökéletesen. Érdemes kipróbálni. Ha a fájdalom továbbra is hosszú időn keresztül megmarad, keressünk fel egy orvost.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés