Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK Egy bátor ukrán nő az orosz katonának: “Tegyél napraforgómagot a zsebedbe, hogy...

Egy bátor ukrán nő az orosz katonának: “Tegyél napraforgómagot a zsebedbe, hogy kinőjön, amikor meghalsz”

Csaknem százan haltak meg az orosz-ukrán háború első napján.

 

Egy ukrán nő bátorságát dicsérik az internetezők, aki farkasszemet nézett egy felfegyverkezett orosz katonával, és napraforgót ajánlott fel neki – hogy az majd kivirágzik, ha meghal – írja az Independent.

A nőt kamera rögzítette, amint felháborodásának ad hangot, miközben Oroszország csütörtökön megszállta Ukrajnát, tankok gördültek át a határon, és légicsapások érték a nagyvárosokat. Ukrajna szerint a háború első napján 137 áldozat lelte halálát az értelmetlen háborúban.

A videón látható nő megkérdi a vele szemben álló katonát: “Kik vagytok ti?”, mire a katona így felel: “Gyakorlatokat tartunk itt. Kérem, menjen erre”.

Miután megkérdezte, hogy oroszok-e, a nő azt mondta: “Szóval, mi a f***t kerestek itt?”.

Amikor a katonák megpróbálták megnyugtatni, a feldühödött nő azt mondta: “Maguk megszállók, maguk fasiszták! Mi a f*** fenét csináltok a földünkön ezekkel a fegyverekkel?”“Fogjátok ezeket a magokat, és tegyétek a zsebeitekbe, hogy legalább napraforgó nőjön ki, amikor itt mindnyájan itt fogtok feküdni” – mondta az asszony.

A napraforgó Ukrajna nemzeti virága.

 

A videó hamar elterjedt a világhálón, azóta több millióan látták már.

“Az elkövetkező napok és éjszakák #Ukrajnában valószínűleg hosszúak és kemények lesznek. De az olyan lélekjelenléttel, mint amit ez a nő mutat, #Putyin talán rájön, hogy sokkal többet harapott, mint amennyit meg tud rágni. #ZsebesNapraforgók, hogy a sírjukból napraforgót növesszenek!” – írta egy Twitter-felhasználó.

“Én vagyok az egyetlen, aki ezt újra és újra elolvassa, és minden alkalommal kiráz a hideg?” – írta Chris Taylor, egy másik Twitter-felhasználó.

loading...