Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Egy bár parkolójában hagyta a kocsiját éjszakára, másnap megdöbbentő üzenetet talált rajta

Egy bár parkolójában hagyta a kocsiját éjszakára, másnap megdöbbentő üzenetet talált rajta

MEGOSZTÁS

Az ittas vezetés a közlekedési balesetek következtében történt halálesetek egyik legfőbb oka. Azok a károk, amelyeket egy ittas sofőr képes okozni, kiszámíthatatlanok. 

Ha egy személy alkoholt fogyaszt, és volán mögé ül, azzal veszélybe sodorja az életet és megkockáztatja a börtönbüntetést. Itt azonban nincs vég a dolognak, hiszen a környezetében lévők életét is veszélyezteti, ami még nagyobb felelősség.

Bár nem túl kényelmes megoldás taxira várni vagy egyéb módokat találni arra, hogy az ember hazajusson egy átmulatott éjszaka után, soha nem éri meg kormánykerék mögé ülni ittasan.

Talán valamivel többet kell kiadni az este során, ha taxit, sofőrszolgálatot vagy tömegközlekedést veszünk igénybe, de így legalább vigyázhatunk a saját és embertársaink épségére is, ami mindennél többet jelent.

Egy kanadai hölgy, Paula Grzelak-Schultz jól tudja ezt, éppen ezért, miután férjével eltöltött egy kellemes estét a kedvenc bárjában, úgy döntött, hogy nem vezet haza, hanem Uber-t hív és majd másnap visszamegy a kocsijáért.

Amikor következő nap reggel az autójáért ment egy üzenetet talált a szélvédőn, ami nagyon meglepte.Az üzenetet Jay McLean, az bár menedzsere írta:

“Csak szerettem volna megköszönni, hogy éjjelre itt hagytad az autódat. Nem tudom, hogy fogyasztottál-e alkoholt vagy sem, de köszönöm, hogy nem vezettél ittasan. A borítékban találsz egy utalványt, ami feljogosít egy adag finom csirkeszárnyra a bárban. Kérlek, fogadd ezt hálánk jeléül, amiért felelősségteljesen viselkedtél. Az élet a legnagyobb érték. Kellemes hétvégét!”

Jay-t az sem érdekelte, hogy Paula egyáltalán az ő vendégük volt-e és fogyasztott-e valamit a bárban. Csak az érdekelte, hogy bölcs és felelősségteljes döntést hozott, amiért meg akarta jutalmazni.

Jay nem először csinált ilyet. Elmondta, hogy ez már egy éve bevett gyakorlat náluk. Az ötletet egy másik bártól kapták, akik ugyanezt teszik.

tudasfaja.com

loading...