Kezdőlap AKTUÁLIS Ebből a tesztből megtudhatod meddig fogsz élni

Ebből a tesztből megtudhatod meddig fogsz élni

Hirdetés

Kezdetben főleg a sportolók rugalmasságát mérték, így állapították meg, hogy milyen fizikai- és állóképességgel rendelkeznek. A további kutatások alapján arra a következtetésre jutottak, hogy a test reagálásából meg lehet állapítani, hogy milyen fizikai erőnléttel rendelkezik az illető, illetve következtetni lehet életkorának hosszára.

Hogyan kell elvégezni a tesztet?

1. Vegyél fel valami nagyon kényelmes ruhát, állj egyenesen, és stabil pozícióba, majd próbálj megerőltetés nélkül leülni.

Hirdetés

2. Majd állj fel, anélkül, hogy segítségül használnál bármit is, se a könyököd, se a karod ne használd.

3. Mind a leülés és felállás fázisára 5-5 pont adható, melyből minden egyes segítség használata esetén 1-1 pontot le kell vonni. A legtöbb elérhető pont 10, azaz 5/5, amit azok érhetnek el, akik sem a kézfejjel a földre nem támaszkodnak (-1 pont), sem a kézfejjel a combra vagy térdre (-1 pont), sem az alkarral a földre (-1), sem a külső lábéllel vagy a térdükkel (-1-1pont) nem segítik magukat.

srt1

Az fenti ábrán láthatjuk, hogy melyek azok a pozíciók, melyek nem megengedettek.

Dr. Araua ezzel a teszttel akarta bebizonyítani az embereknek, hogy ha jó erőnlétben van a testük, az sokkal nagyobb garancia a hosszabb életre. Azok, akik 8 vagy annál kevesebb pontot érnek el, sokkal nagyobb eséllyel veszélyeztettek az elkövetkező 6 évben, mint azok, akik 9 vagy 10 pontot kaptak. Akik 5 vagy annál is kevesebb pontot kaptak, eléggé veszélyeztetettek az élettartamukat illetően.

A vizsgálatot 51-80 éves korosztálynál végezték el. Azoknál, akik fiatalabbak, mint 50 év, még nem feltétlenül szükséges elvégezni a tesztet. Ha a fiatalabbaknál is fennáll, hogy kevesebb pontot kapnak, mint 8, akkor nagyon komolyan el kell gondolkozni az életmód váltáson. A gyakran előforduló túlsúly lehet az egyik legfőbb oka az alacsony pontszámnak.

Forrás

Hirdetés