Kezdőlap AKTUÁLIS Durva bejelentést tett a Magyar Posta – Ennek senki nem örül majd

Durva bejelentést tett a Magyar Posta – Ennek senki nem örül majd

Hirdetés

A Magyar Posta bejelentette, hogy 2024. január 1-jétől minimális, infláció alatti mértékben emeli a levélfeladási díjakat.

 

Hirdetés

A változtatások érintik a lakosság által leggyakrabban használt tömegkategóriákat, és az árváltozások régiós viszonylatban továbbra is a legalacsonyabbak közé tartoznak.

A 50 gramm alatti belföldi elsőbbségi levél díja 300 forintról 330-ra nő, míg a nem elsőbbségi levél díja 210-ről 230 forintra emelkedik. A Magyar Posta szerint ezekkel az áremelésekkel továbbra is versenyképesek maradnak a régiós piacon.A papíralapú feladásoknál az ajánlott levelek ára 60 forinttal, míg a tértivevényes leveleké 45 forinttal növekszik. Az elektronikus adattal feladott ajánlott és tértivevényes levélküldemények díja pedig 55, illetve 40 forinttal emelkedik.

A Magyar Posta évente közel 450 millió levelet kezel, ahol a lakosság által feladott levelek aránya viszonylag alacsony, csupán évente 1-2 levélre tehető egy magánszemély átlagosan. A vállalat továbbra is hangsúlyozza az üzleti partnerek által feladott levelek nagy arányát, ami a postai szolgáltatások jelentős részét teszi ki.

Hirdetés