Kezdőlap AKTUÁLIS Dr. Horváth József újabb sikere! Elkészült életrajzi filmje: A karcagi cigányteleptől a...

Dr. Horváth József újabb sikere! Elkészült életrajzi filmje: A karcagi cigányteleptől a rákkutatásig címmel!

Hirdetés

Horváth József gyerekként, a karcagi cigánytelepen élt sok ezer társával együtt. Azonban már akkor is mást akart, mint a többiek nagy része! Többre vágyott annál, mint…

Horváth József gyerekként, a karcagi cigánytelepen élt sok ezer társával együtt. Azonban már akkor is mást akart, mint a többiek nagy része! Többre vágyott annál, mint hogy kétkezi munkából vagy segélyből tartsa fenn magát, és hamar megértette, hogy ehhez tanulnia kell!

Hirdetés

Szerencséje volt: szülei minden erejükkel támogatták őt, és másik három testvérét is, a jó képességű, gyors felfogású gyerek pedig hamar sikereket ért el az iskolában!

Józsi eleinte jogi egyetemre szeretett volna menni, de a biológiatanára más irányba terelgette! Kiderült, a reál tárgyakhoz is van tehetsége, biológiában az országos tanulmányi versenyen első helyezést ért el!

Arra az egyetem alatt jött rá, hogy a genetika és a genetikai eredetű betegségek érdeklik igazán.

A mai napig ez a kutatási területe, kutatócsoportjával olyan genetikai markereket, jelzőket keres, amelyek idejében figyelmeztetnek a szájüregben kialakuló rákra.

Emellett előadásokat tart fiataloknak, elmondja nekik, hogy mindig van kiút, a legmélyebb helyzetből is, hogy sosem késő változtatni.

Nézd meg te is a filmjét!

Ne felejtsd el megosztani! 

Hirdetés
loading...