Kezdőlap EGÉSZSÉG A híres dietetikus végre kimondta az igazságot a kenyérről! Épp ideje volt!

A híres dietetikus végre kimondta az igazságot a kenyérről! Épp ideje volt!

Hirdetés

A kenyérről sokan önként lemondanak, anélkül, hogy bármi okuk lenne rá. Egyszerűen nem fogyasztanak glutén tartalmú élelmiszereket, pedig…

1

Hirdetés

A kenyérről sokan önként lemondanak, anélkül, hogy bármi okuk lenne rá. Egyszerűen nem fogyasztanak glutén tartalmú élelmiszereket, pedig Mihaela Bilic dietetikus ezzel kapcsolatos gondolatai igencsak fontosak és tanulságosak:

“Csak azért, mert ez a divat, még nem kell gluténmentesen étkeznünk!

Mi is az a glutén? A gabonában lévő fehérje. Mit csinál? Táplál. Miért hagyjuk ki az étrendünkből? Mert gluténérzékenységet okozhat.

Az “okozhat” nem azt jelenti, hogy biztosan, mindenképpen azt okoz. Sőt! A glutént nem kell mellőzni, pusztán azért, hogy elkerüljük az esetleg kialakuló gondokat. Mert legtöbbünknél nem fognak problémák jelentkezni!

Szomorú, de valóban léteznek gluténérzékeny emberek, akik nagyon kellemetlen tüneteket tapasztalnak. Akik együtt élnek a betegséggel, azoknak sem kenyeret, sem lisztet, vagy más gluténtartalmú élelmiszert nem szabad fogyasztaniuk.Sokan viszont ok nélkül mondanak le a gluténról, csak azért, mert manapság ez a trend! Pedig a gluténmentes étrend nem feltétlenül eredményez fogyást, a gluténtól nem betegszünk meg. Nem értem, miért tart mindenki a gluténérzékenységtől. A praxisom alatt mindössze két gluténérzékeny páciensem volt.

Azt, hogy lemondjunk a lisztről, mert glutén van benne és csak olyan tésztákat, pékárukat és süteményeket fogyasszunk, amiben nincs glutén, abszurdnak tartom.

A gluténról lemondani hatalmas kiadásokkal jár, ráadásul az illúzióért fizetnek többet emberek, mert azt hiszik, így egészségesebbek lesznek. 

Szerinted is tanulságos? Akkor ne felejtsd el megosztani! 

bidista.com

Hirdetés
loading...