Kezdőlap AKTUÁLIS Délután érkeznek a szupercellák – Hatalmas jéggel, viharos széllel pusztít le mindent...

Délután érkeznek a szupercellák – Hatalmas jéggel, viharos széllel pusztít le mindent ezeken a helyeken

Hirdetés

Kedden több órára kisüt a nap, azonban a késő délutáni órákban zivatarok érhetik el a délnyugati országrészt.

 

Hirdetés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat több vármegyében is másodfokú figyelmeztetést adott ki zivatar miatt.

A nap folyamán a felhősebb nyugati tájak kivételével a fátyol- és gomolyfelhők mellett általában több órára kisüt a nap.

A déli órákig főként a Nyugat-Dunántúlon lehet számítani csapadékra, majd délután délnyugat felől erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, és zivatarzóna érkezik, amely idővel északkelet felé helyeződik át.

INTENZÍV ZIVATAROK VÁRHATÓKAz intenzívebb zivatarcellákat felhőszakadás, jégeső és viharos szél kísérheti, különösen a Dél-Dunántúlon, ahol heves zivatarok is kialakulhatnak. Zivataroktól függetlenül megélénkülhet, helyenként megerősödhet a délkeleti szél.

A legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 26 és 31 fok között alakul, azonban a borongósabb nyugati tájakon hűvösebb maradhat az idő.

A HungaroMet előrejelzése szerint elsőfokú, citromsárga figyelmeztetés van érvényben zivatar és felhőszakadás miatt az ország nagy részén.

Hevesebb zivatarok kialakulására lehet számítani Baranya, Somogy, Tolna és Zala vármegyében, ahol másodfokú figyelmeztetés van érvényben. A villámlások mellett kockázatot jelent a zivatarokat kísérő szél és jégeső is.

NAGY MENNYISÉGŰ CSAPADÉKIntenzív záporokból és zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat Baranya, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala vármegyében.

Az előrejelzések szerint a napos időszakokat követően a délutáni órákban fokozott figyelem szükséges a délnyugati országrészben és a fent említett vármegyékben.

A lakosságot arra kérik, hogy kövessék nyomon az időjárási riasztásokat és legyenek elővigyázatosak a zivatarok idején.

További részletek és frissítések az Országos Meteorológiai Szolgálat hivatalos weboldalán találhatók.

Hirdetés