Kezdőlap EGÉSZSÉG Dagadnak az ujjaid? Nagyobb a baj, mint gondolnád! Nálad milyen gyakori?

Dagadnak az ujjaid? Nagyobb a baj, mint gondolnád! Nálad milyen gyakori?

Hirdetés

Az ujjdagadás nem egy olyan probléma, amire elég, ha csak egyet legyintünk, és végezzük tovább a hétköznapi teendőinket. Ha még fájdalom is társul a dagadáshoz, forduljunk mindenképp szakemberhez!

 

Hirdetés

 

Nézzük, mi okozhatja az ujjak dagadását!

Kánikula

A nagy melegben mondjuk egyáltalán nem kell azon csodálkozni, hogy a gyűrűk feszíteni kezdenek az ujjunkon. Ha ilyenkor bedagadnak az ujjaink, főleg, ha egész nap csak lefele lógatjuk őket, az valamennyire természetes. A melegben a vérerek kitágulnak, és mivel több folyadékot fogyasztunk, a vizesedéstől is kialakulhat duzzadás.

Túlzott sófogyasztás

Ha nagyon sok sós élelmiszert fogyasztunk, akkor a szervezetünk jobban visszatartja a vizet, és az ujjaink, arcunk, lábunk ödémaszerűen kezd duzzadni. Próbáljuk megtalálni a víz-, és sófogysztás közötti egyensúlyt.


Ízületi problémák

Az ízületi problémák következtében ujjperceink megvastagodnak, és ehhez a legtöbb esetben fájdalom, és merevség is társulhat.

Ínhüvelygyulladás

Égető, szúró fájdalom, zsibbadás, duzzanat-ezek az ínhüvelygyulladás legjellemzőbb tünetei. Leginkább a nőket érinti ez a probléma.


Raynaud-kór

A stressz, vagy a hideg időjárás következtében az erek összeszűkülnek, és amikor helyreáll a vérkeringés, akkor jelentkezhet a fájdalom, bizsergés és a duzzanat.

tudasfaja.com

Hirdetés