Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Csúnyán viselkedtek az utasok a kerekesszékes férfivel – A buszsofőr reakcióját milliók...

Csúnyán viselkedtek az utasok a kerekesszékes férfivel – A buszsofőr reakcióját milliók dicsérik

Hirdetés

Az emberek előzékenysége és másokkal szembeni tisztelete, mintha az idő múlásával kezdene teljes mértékben eltűnni. Úgy látszik, a felgyorsult világban annyira le vagyunk terhelve, hogy már senki más érdekeit nem vagyunk képesek figyelembe venni, csak a sajátunkat.

Azt, hogy minél gyorsabban elérjük a célunkat és minden úgy alakuljon, ahogyan azt elképzeltük. Hogy közben a környezetünkkel mi van, nos, az annyira nem érdekes.

Hirdetés

Egy francia buszsofőrt dicsér az egész internet, amiért fellépett egy diszkriminációt elszenvedett kerekesszékes férfi ügyében a munkája végzése közben.

Francois Le Berre, aki szklerózis multiplexben szenved, éppen a buszára várt Párizs egyik peremkerületében. A kérdéses busz megérkezett, azonban úgy tűnt, egyik utas sem volt hajlandó odébb mozdulni. Francois szeretett volna felszállni, de senki nem biztosított neki elegendő helyet ehhez.

Ezt a buszsofőr is észrevette és azonnal kézbe vette a dolgokat. Rákiabált a hanyag utasokra, hogy mindenki azonnal hagyja el a járművet. Ekkor megkérte Le Berre-t, hogy szálljon fel a buszra, miközben mindenki másnak várnia kellett a következő járatra.

Francois egy Twitteres bejegyzésben osztotta meg az élményét, amely így szólt:

“Tegnap, miközben vártam a buszomra Párizsban, senki nem akart odébb mozdulni. Mivel senki nem csinált helyet nekem, a sofőr felállt és azt mondta: ‘Végállomás! Mindenki szálljon le!’. Ezután odajött hozzám és azt mondta, hogy most már felszállhatok, a többiek pedig várjanak a következőre!”

A bejegyzést több, mint 5.000-en megosztották és több, mint 12.000-en lájkolták, mindamellett számtalan komment érkezett, amely a buszsofőr tettét dicsérte, az utasok nemtörődömségét pedig kritizálta.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

Hirdetés