Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Csak elment este futni, és most az életéért küzd! Az ok sokkoló!

Csak elment este futni, és most az életéért küzd! Az ok sokkoló!

Hirdetés

Nem tudhatod, mikor és hol kerülsz hirtelen életveszélybe. Ez a történet is bizonyítja ezt. 2 kocogó lány soha nem gondolta volna, hogy egy viszonylag biztonságos területen ekkora tragédia történhet. A 20 éves Rebekah Forgey és a 19 éves Isabella George együtt jártak futni.

A KÉT KOCOGÓ LÁNY ELHAGYATOTT TERÜLETRE ÉRT, AHOL HIRTELEN 4 PITBULL TÁMADT RÁJUK, FÉL ÓRÁIG KÜZDÖTT A KÉT LÁNY ÉS A KUTYÁK GAZDÁJA, HOGY LESZEDJÉK RÓLUK A VÉREBEKET, DE OLYAN SÚLYOS SÉRÜLÉSEKET SZEREZTEK, HOGY MAJDNEM AZ ÉLETÜKBE KERÜLT.

EGY NŐ HAJTOTT ARRA EGY TEHERAUTÓVAL, VÉGÜL EZ ZAVARTA MEG A KUTYÁKAT, ÉS EZZEL AZ AUTÓVAL MENTEK A LÁNYOKKAL KÓRHÁZBA AZONNAL.

GEORGE HAMAR HAZAMEHETETT, DE FORGEY INTENZÍVRE KERÜLT. .

Hirdetés

A RENDŐRSÉG KÉSŐBB MEGTALÁLTA ÉS LELŐTTE A KUTYÁKAT, A GAZDÁJUKAT FELJELENTETTÉK, MERT ÉHEZTETTE AZ ÁLLATOKAT.

1000_0_20160324_103742

Hogyan kell kutyatámadás ellen védekezni?

 1. Előzd meg a bajt!
  • A kutyatámadások hátterében mindig az emberi gondatlanság áll, helytelenül tartják az ebet, agresszívan bánnak vele vagy idővel kiteszik a szűrét, így az éhes, rémült kutya könnyebben válik fenevaddá. Ezért csak akkor tarts kutyát, ha megfelelően tudod gondozni, így elkerülheted, hogy ellened vagy mások ellen forduljon. Emellett jó, ha a kutyát elviszed kutyaiskolába, ahol valóban szakszerűen tanítják meg a helyes viselkedésre.
  • Biciklivel ne hajtsunk el a kutya mellett, inkább csak toljuk úgy, hogy a bicikli a kutya és köztünk legyen.
  • Ha futunk, és látjuk, hogy egy kutya nagyon figyel ránk, inkább lassítsunk, és gyalogoljunk amíg távolabb nem kerülünk tőle.
  • Ha gyalogosan vagyunk, lassan, nyugodtan menjünk át az úttest másik oldalára.
 2. Maradj nyugodt! Nos, ez ugyan az adott helyzetben bizonyára elég nehéz lesz, de próbálj higgadt maradni. Semmiképpen ne próbálj meg elszaladni, mivel ezzel felébresztheted a kutyában a zsákmányszerző ösztönt, ráadásul így könnyebben okozhat sérüléseket. Ne kezdj kiabálni, jajgatni, ne kapkodd fel a kezeidet, ne toporogj – mindezekkel a félelmedet árulod el, ami fokozhatja a kutya támadó kedvét. Inkább állj mozdulatlanul egy helyben. A kutyák többsége ezt hamar elunja, és elsomfordál.
 3. Ügyelj arra, hogy ne légy fenyegető! Ne mosolyogj (ezt vicsorításnak veheti), ne állj vele szembe (inkább kissé féloldalasan, de úgy, hogy lásd) és kerüld a szemkontaktust. Azt próbáld a viselkedéseddel üzenni – akár félhangosan mondogathatod is a kutyának -, hogy ha ő nem bánt téged, te sem bántod őt.
 4. Légy határozott! Állj egyenesen, esetleg próbálkozz határozott utasításokat adni az állatnak (Nem! Állj! Feküdj! Maradj! Menj haza!).
 5. Ha a kutya megnyugodott kissé, nagyon lassan kezdj el hátrálni vagy térj ki oldalra. Csak akkor fordíts hátat az ebnek, ha már két-háromszáz méternyire eltávolodtál, és ekkor sem árt néha visszatekinteni.

Ha a kutya már támad…

 1. Ilyenkor már semmiképp ne kiabálj a kutyával.
 2. Ne rugdoss vagy hadonássz, mert csak nagyobb támadási felületet biztosítasz neki! Ne üsd a fejét, mert a koponyán úgysem tudsz így sérülést okozni. Ha már támad, akkor a szemét és az orrát érdemes támadni.
 3. Védd magad! Ha van táskád, tedd magad elé, miközben – ha van rá lehetőség – nagyon lassan hátrálj valami felé (pl. autó), amivel védeni tudod a hátad. Ha biciklivel vagy, csak akkor kelj versenyre a kutyával, ha valóban profi vagy, mert a legtöbb kutya még így is gyorsabb, ráadásul tekerés közben védtelen vagy. Inkább tedd magad elé a bringát, hogy ez is védjen. Ha van nálad egy pulcsi vagy kabát, és a kutya már támadni készül, azt lengesd előtte (de ne hadonássz vele), így valószínűleg annak ugrik majd neki.
 4. Védd a lágy részeidet! Ha végképp nincs mit tenni, gömbölyödj össze a földön, a kezedet kulcsold hátra a nyakad körül.

Kérlek oszd meg ezt a hasznos információt,hogy minél több emberhez eljusson!

via:hogyankell.hu

Hirdetés
loading...