Kezdőlap AKTUÁLIS Borzalmas hír jött ma reggel – Belehalt férje elvesztésébe a magyar olimpiai...

Borzalmas hír jött ma reggel – Belehalt férje elvesztésébe a magyar olimpiai bajnokunk

Csütörtökön jelentették be, hogy másfél hónapja, március 6-án Las Vegasban elhunyt Korondi Margit kétszeres olimpiai bajnok, aki 1952-ben Helsinkiben egyéniben, négy évvel később Melbourne-ben csapatban lett ötkarikás aranyérmes.

 

 

Nem sokkal utóbbi sikere után kivándorolt Amerikába, s ott kezdett új életet. 89 évesen Las Vegas-i otthonában érte a halál, s hogy erről a magyar közvélemény miért csak késéssel értesült, arról a tornaszövetség vezetője beszélt a Borsnak.

“Korondi Margit olimpiai életjáradékot unokaöccsének utaltuk, ő szólt most, hogy nagynénje márciusban elhunyt “

– mondta a lapnak Altorjai Sándor, a Magyar Tornaszövetség főtitkára.

Korondi 1956-ban a kéziszercsapattal nyert aranyat, abból a társaságból Kertész Alíz volt a legjobb barátja. Az utolsó időkig tartották egymással a kapcsolatot.
Havonta legalább egyszer mindig beszéltünk egymással telefonon, márciusban azonban már hiába kerestem, magam sem értettem, hogy miért

– mondta a Borsnak a 86 esztendős bajnoknő.

“Azt tudtam, hogy imádott férje tavaly súlyos autóbalesetet szenvedett. Kórházba került, Margit mindent megtett azért, hogy felépüljön, anyagi áldozatot is hozott a meggyógyíttatásáért. Sajnos a férje háromnegyed éve elhunyt, Margitot pedig felemésztette a bánat egyedül.”

Forrás: Ripost

loading...