Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Bepenészedett a falad? Ezzel a trükkel tuti nem találkozol vele többé és...

Bepenészedett a falad? Ezzel a trükkel tuti nem találkozol vele többé és még festened sem kell!

Hirdetés

A bepenészedett fal sajnos sokszor okoz problémát a téli időszakban, ami nagyon sok embernek okoz bosszúságot, ráadásul sokan azt gondolják ismét festésre van szükség!

 

Hirdetés

A penészesedés megszüntetése nemcsak esztétikai okokból, hanem egészségügyi szempontból is fontos. Bár nem mindegyik penészt okozó gombaspóra mérgező, szinte az összes irritációt okoz.

Kezdetben szemszárazság, orrfolyás, orrdugulás, torokkaparás, köhögés jelentkezik, majd a tartósan penészedő, dohos lakásban arcüreggyulladás, allergia, asztma, és más krónikus légúti betegségek kialakulása mellett bőrproblémák is jelentkezhetnek.

Íme néhány szuper praktika penész ellen:

Teafaolaj

Az egyik legjobb megoldás, ami még illatosít is! Remekül használhatjuk penészedés ellen, ha egy pár cseppet elkeverünk egy kevés vízben és a penészes felületre permetezzük.

Ha a fűtőtest, illetve az ablakok közelébe egy kis tálkába sót helyezünk, remekül megelőzhetjük vele a penész kialakulását, a só ugyanis magába szívja a nedvességet.


Ecet

Az egyik legősibb penész ölő szer, de csak kevesen tudják, hogy csak fürdőszobai penész esetében célszerű alkalmazni a kád, a csempék és a fuga területén.

Ruhák

Bár télen sokan bent oldják meg a ruhák száradását, de ha egy pár órára kiterítjük sokat növelhetünk a száradási időn. Amikor pedig már a lakásban van, próbáljunk meg többet szellőztetni!

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés