Kezdőlap AKTUÁLIS Benzinárstop – Most érkezett a hír!!!

Benzinárstop – Most érkezett a hír!!!

Hirdetés

Az üzemanyagárak ismét a középpontba kerültek Magyarországon, miközben az árak folyamatosan emelkednek.

 

Hirdetés

A benzin ára szerdától bruttó 2 forinttal nő, így literenként átlagosan 643 forintot kell fizetni érte. A gázolaj ára viszont ezúttal változatlan marad, így literenként 653 forintért tankolhatunk.

Az ügy komolyságát jelzi, hogy Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter egyeztetésre hívta a Mol és a Magyar Ásványolaj Szövetség vezetőit.A kormány álláspontja szerint a hazai üzemanyagáraknak a régiós középmezőnyben kellene lenniük, azonban a piaci szereplők nem tartják be a korábbi megállapodást. A miniszter hangsúlyozta, hogy az üzemanyagárak nem csak az olajárakat követik le, hanem sok más tényezőt is, beleértve a profitmarzsokat is.

Az egyeztetés után a kormány figyelmeztetést adott az olajpiaci szereplőknek a korábbi megállapodás betartására.

A kormány türelme egyre fogy az ügyben, és ha szükséges, központilag is beavatkozhatnak az üzemanyagárakba.

Az elmúlt napok eseményei rávilágítottak arra, hogy a benzin és a gázolaj árai igen magasak hazánkban, összehasonlítva a környező uniós országok átlagáraival.

A holtankoljak.hu adatai szerint a 95-ös benzin átlagára utoljára tavaly szeptemberben volt magasabb a mostaninál, a gázolaj pedig tavaly októberben került a mostaninál többe utoljára átlagosan.

A környező uniós országokban átlagosan olcsóbb tankolni, mint Magyarországon. A benzin literenkénti átlaga itthon 40 forinttal, míg a gázolajé 43 forinttal magasabb, mint a régiós átlag.Aki például Romániába utazik üzemanyagért, akár 3500 forintot is megspórolhat egy 50 literes tankoláson.

Az átlagárnál olcsóbb kutat találva pedig még többet is lehet spórolni. Ez a helyzet azt jelzi, hogy a magyar üzemanyagárak jelentősen elmaradnak a környező országok áraitól.

Hirdetés