Kezdőlap AKTUÁLIS Benzinárstop – Fontos üzenetet küldött a kormány minden tankolni készülőnek

Benzinárstop – Fontos üzenetet küldött a kormány minden tankolni készülőnek

Hirdetés

Az Atv híradója megkereste a kormányt a benziánárstoppal kapcsolatban, melyben arra voltak kíváncsiak vajon meddig tudja a magyar kormány fenntartani a korábban megszabott árakat.

 

Hirdetés

 

A kormány a kérdésre azt válaszolta, hogy január 1-jétől csak bizonyos feltételek mellett tudják az árakat megtartani. Az üzemanyag ellátási problémák országszerte egyre nagyobb feladatnak tűnnek, az elmúlt időszakban több benzinkút kényszerült országszerte még szigorúbb korlátozásokra, illetve több benzinkút szenved üzemanyag hiányban is.

A Mol pénteken egy újabb döntés keretein belül közleményben jelezte, hogy a kisebb benzinkutaknak ezen a héten sem tud majd üzemanyagot küldeni.

Azt gondolom, hogy a kormányzatnak is el kell döntenie, hogy árat szabályozunk vagy üzemanyaggal látjuk el a piacot. Én azt gondolom, hogy a korlátozások ma már nagyobb kárt okoznak, mint amit az árnövekedés okozott a múltban

– mondta Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára.Balogh József energiapiaci szakértő elmondta:

Hogyha megint tovább viszik, és ugyaneze az áron, forintban, akkor valójában az lesz, hogy a fogyasztás tovább fog emelkedni, ugye ezt a tendenciát már látjuk.Ugyanakkor nem lesz elég finomítói kapacitás, és ha bármi történne a barátság kőolajvezetékkel, akkor már az alapanyag is hiányozni fog. Szerintem decemberben ezt át kell majd gondolni, hogy hogyan tovább.

A Mol a megkeresésre elárulta, hogy folyamatosan úton vannak az autóik, korlátozásokat vezettek be az exportra szánt mennyiségek területén is.

A kormány azt közölte, hogy január 1.-jétől csak akkor tudják fenntartani a benzinárstoppot, ha az Oroszországból érkező kőolaj szállítás nem ütközik semmiféle akadályba, a százhalombattai finomító pedig továbbra is működőképes marad.

Hirdetés
loading...