Kezdőlap EGÉSZSÉG Bejelentették a kutatók: ezek a koronavírus legújabb tünetei

Bejelentették a kutatók: ezek a koronavírus legújabb tünetei

Egy kínai kutatás szerint a Hupej tartományban regisztrált betegek közel fele panaszkodott étvágytalanságra és hasmenésre, sőt ezeket sorolták fel a fő panaszok között.

Bár a WHO a hasmenést, hányingert és hányást csak a legritkább panaszok közé sorolja egyelőre. A kutatók megállapították, hogy ezen betegeknél több idő telt el a panaszok jelentkezése és a kórházba kerülés között, mint a légzőszervi tünetekről beszámoló páciensek – írja az Infostart.

Továbbá az is kiderült, hogy azok, akik emésztőrendszeri problémákra panaszkodtak, kisebb arányban gyógyultak meg, illetve hagyták el a kórházat. Emiatt pedig a kutatók úgy gondolják, hogy mindenképp át kéne dolgozni a betegek kezelésének eljárását, mivel az emésztőrendszeri panaszokkal jelentkező pácienseknél nem szabad megvárni, amíg légzőszervi panaszaik is lesznek, hanem időben kell élni a fertőzés gyanújával.

A kutatók szerint a friss eredményeik alapján érdemes lehet átdolgozni a páciensek kezelésére vonatkozó protokollt, az emésztőrendszeri tüneteket produkáló eseteknél már korábban élni kellene a fertőzés gyanújával, és nem lenne szabad megvárni, amíg a légzőszervi panaszok is kialakulnak.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) a hasmenést, a hányingert és a hányást egyelőre a legritkább panaszok közé sorolja.

Forrás

loading...