Kezdőlap AKTUÁLIS Bejelentette a kormány – március 20. lejár a határidő, rengeteg magyar pénzét...

Bejelentette a kormány – március 20. lejár a határidő, rengeteg magyar pénzét érinti

Hirdetés

A kormány új rendelete értelmében 15 százalékos extra-levonással terheli azokat a SZÉP-kártya számlákat, ahonnan még nem költötték el a 2022. október 16. és 2023. március 20. között utalt összegeket.

 

Hirdetés

Ez a díj feltehetően ösztönzőként szolgál arra, hogy a SZÉP-kártya tulajdonosok minél gyorsabban használják fel az ezen időszakban utalt pénzösszegeket.

A rendelet szerint azoknak a kártyabirtokosoknak, akiknek több mint egy éve van a számlájukon a pénz, minden év március 20-án és szeptember 20-án 15 százalékos levonást kell fizetniük a szolgáltatóknak.Azok a pénzek, amelyek 2022. október 15. előtt érkeztek a számlákra, már korábban is érintette ilyen levonás, így ezekre a pénzekre további levonás nem lesz.

Azonban a 2022. október 16. és 2023. március 20. között utalt, még el nem költött összegek után március 20-án fogják levonni a 15 százalékot. Ebből az összegből a levont díj fele az államhoz kerül, míg a másik fele a szolgáltatókhoz.

A Nemzetgazdasági Minisztérium korábban arra figyelmeztetett, hogy jelentős mennyiségű „alvó pénz”, mintegy ötmilliárd forint, lehet a SZÉP-kártyákon.A kormány ezért arra kérte a SZÉP-kártya-szolgáltatókat, hogy ösztönözzék ügyfeleiket a fel nem használt összegek elköltésére, azáltal, hogy hangsúlyozzák a kedvezmények felhasználásának fontosságát és a gazdaság támogatását.

A SZÉP-kártya tulajdonosoknak tehát érdemes lehet időben felhasználni a rendelkezésükre álló összegeket, hogy elkerüljék az extra levonásokat és hozzájáruljanak a gazdasági fellendüléshez.

Hirdetés