Kezdőlap AKTUÁLIS Bejelentést tett Nagy Márton az újabb benzinárstopról

Bejelentést tett Nagy Márton az újabb benzinárstopról

Hirdetés

A magas üzemanyagárak továbbra is aggasztják a kormányt, és Nagy Márton, a nemzetgazdasági miniszter most nyíltan jelezte, hogy kezd elfogyni a kormány türelme az üzemanyagárak magas maradása miatt.

 

Hirdetés

A miniszter figyelmeztette az olajpiaci szereplőket, hogy tartsák be a korábbi megállapodást, amely szerint a hazai üzemanyagáraknak a régiós középmezőnyben kell lenniük.

A kormány már korábban is jelezte az olajpiaci szereplők felé, hogy elvárják tőlük a korábbi megállapodás betartását.

Ennek értelmében a hazai üzemanyagáraknak versenyképeseknek kell lenniük a régiós átlaghoz képest. A kormány kalkulációi szerint jelenleg a hazai üzemanyagárak 7-9 százalékkal magasabbak, mint a régiós átlag.Annak érdekében, hogy tisztább képet kapjon a kormány a régiós átlagárakról, és elkerülje a vitákat, a KSH-t bízták meg, hogy készítsen módszertant a szomszédos országok üzemanyagárainak összehasonlítására.

A KSH a jövő héttől fogja publikálni a szomszédos országok üzemanyagárait és az átlagokat, ezáltal a kormány képben lesz arról, hogy milyen helyzet áll fenn a régióban.

A miniszter bejelentése szerint szerdától ismét emelkedni fog a benzin ára, ezúttal bruttó 2 forinttal.

A kormány komolyan veszi az üzemanyagárak problémáját, és a következő időszakban várhatóan további intézkedéseket tesz majd annak érdekében, hogy a hazai üzemanyagárak versenyképesebbek legyenek a régiós átlaghoz képest.A hazai benzinkutakon a jelenlegi átlagárak a következők:

  • 95-ös benzin: 643 Ft/liter
  • Gázolaj: 653 Ft/liter

A kormány lépéseit figyelemmel kísérik az autósok és az üzemanyag-felhasználók, akik reménykednek abban, hogy az intézkedések eredményeként csökkenni fognak az üzemanyagárak, és megkönnyebbülést hoznak a mindennapi költségvetésben.

Hirdetés