Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Bárcsak korábban ismertem volna ezt a módszert! Így mosd a sötét ruhákat...

Bárcsak korábban ismertem volna ezt a módszert! Így mosd a sötét ruhákat és soha nem kopik ki a színük!

Aggódsz, hogy ha kimosod a kedvenc farmered, vagy a fekete kisestélyit, színét fogja veszteni? Ismerős ez az érzés, régen én is mindig ettől rettegtem. Azonban megismertem egy szuper trükköt, és azóta ruháim mindig megtartják a színüket.

1.Ha azt szeretnéd, hogy a fekete ruhák ne szürküljenek meg, a mosószerhez mindig adj egy kiskanál sót. Így biztosan örökre fekete marad a fekete.

2.Ha meg szeretnéd őrizni a fekete színű ruhák frissességét, élénkségét, tölts meg egy tálat meleg vízzel, és adj hozzá 2 evőkanál ecetet. Áztassuk 20 percig benne a fekete ruhákat, majd öblítés nélkül csavarjuk ki, és mossuk ki.

3.Töltsünk meg egy tálat meleg vízzel, majd adjunk hozzá őrölt kávét. Áztassuk a tálba a fekete ruhákat egy fél órára. Majd mossuk ki kézzel a ruhákat. Ezzel a módszerrel a fekete ruháink sokkal élénkebbek lesznek, és visszanyerik a természetes színüket.

4.Ez a módszer azoknak a ruháknak hasznos, melyeket se kézzel, se mosógéppel nem lehet túl könnyen kimosni. Töltsünk meg egy nagyobb tálat vízzel, adjunk hozzá 15 gramm/literhez dohányt. Hagyjuk lehűlni a főzetet, majd keféljük át vele a kabátjainkat. Ezután öblítsük ki hideg vízben őket.

5.A sötét, fekete ruhákból szódabikarbóna segítségével könnyen eltávolíthatjuk az izzadtságfoltokat. Egy tálba öntsük forró vizet, adjunk hozzá 1 evőkanál szódabikarbónát, majd áztassuk a ruhákat benne 15 percig. Öblítsük ki a ezután a megszokott módon.

tudasfaja.com

loading...