Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Az alkohol 8 meglepő felhasználása, ami sok esetben aranyat ér!

Az alkohol 8 meglepő felhasználása, ami sok esetben aranyat ér!

A legtöbb háztartásban a fürdőszobai szekrényben megtalálható egy kis üveg alkohol. Azonban kevesen tudják, hogy ez a hasznos fertőtlenítő szer számtalan módon felhasználható.

1. Kullancs eltávolítására

-amikor a kullancs belefúródik a bőrünkbe, fontos, hogy minél hamarabb megszabaduljunk tőle. Itassunk át egy vattát alkohollal, és óvatosan, dörzsöljük át a kullancs körüli területet vele. Ezután fogjunk egy csipeszt, és vegyük ki, vigyázzunk, hogy a feje ne szakadjon bele.

2.Szúnyogcsípés enyhítésére

-a viszketést enyhíthetjük, ha egy alkoholba mártott vattával bedörzsöljük a szúnyogcsípést

3.Atkák ellen

-töltsük egy szórófejes flakonba, és spricceljük be vele a szőnyegeinket, a foteleket, az ágymatracokat. Az ágykeretbe is fújjunk egy keveset. Időközönként ismételjük meg a műveletet, hogy megszabaduljunk az atkák tojásaitól is. Miután befújtunk a szobába, szellőztessünk alaposan.

4.Muslicák ellen

-az alkoholos spray segítségével könnyen megszabadulhatunk a muslicáktól

5.Foltok ellen

-keverjünk el egy rész alkoholt, két rész vízzel, majd keverékkel itassuk be a foltokat. Így megszabadulhatunk a tinta, vagy a kávéfolttól is.

6.Cipő szagtalanításra

-fújjuk be a házilag készített alkoholos spray-el a cipőinket, majd tegyünk a friss levegőre, hogy szellőzni tudjanak

7.Hagymaszag ellen

-ha hagymát, vagy fokhagymát vágtunk, alkohollal töröljük át a kezünk, és megszabadulhatunk a bőrünkbe beivódott szagtól. Ezután mossuk meg szappannal.

8.Izomláz enyhítésére

-ezdés után dörzsöljük át karjainkat, lábunkat vízzel elkevert alkohollal, így elkerülhetjük az izomlázat. A már kialakult izomlázat is enyhíthetjük ezzel a módszerrel.

loading...