Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ Apa és fia életét vesztette egy balesetben. A fiút sikerült újraéleszteni, aki...

Apa és fia életét vesztette egy balesetben. A fiút sikerült újraéleszteni, aki elmondta édesanyjának, hogy látta apját a mennyben.

1997 nyara volt, amikor Julie és Andy Kemp és a fiuk, Landon a templomból tartottak hazafelé. Épp egy szertartáson vettek rész, és örültek, hogy együtt tölthetik az időt. Azonban valami teljesen váratlan történt. Egy mentőautó, amely éppen tartott vissza az állomására, egy kereszteződésen haladt keresztül, és összeütközött a Kemp család autójával, ami súlyos testi sérülést eredményezett.

Andy Kemp nem élte túl. Azonnal belehalt a sérüléseibe.

Nem értettem, miért kiabál. Nem láttam a mentőautót, csak arra emlékeztem, hogy kiabál. Ez volt az utolsó dolog, amit hallottam tőle.“-mondta Julie.

Amikor a mentőtisztek odaértek, Julie-ra koncentráltak. Gyorsan stabilizálták. De nem tudták, hogy Landon még mindig a kocsiban van. A vezetőülés mögött volt, ahol mentőautó beleütközött a kocsiba. Nem volt valószínű, hogy épségben van.

A mentőtisztek nem is látták Landont.

Akkora kár érte az autót, hogy nehéz volt megállapítani, mi van a belsejében. De tudták, hogy meg kell keresniük a kisfiút, miután látták az egyik cipőjét. Ezután mindent elkövettek, hogy megmentsék. Amikor végre megtalálták, eszméletlen volt, nem lélegzett, és nem reagált.

Azonnal felszállították Landont Carolinas Orvosi Központba Észak-Karolinába, de nagyon súlyos állapotban volt. A nap folyamán összesen három alkalommal kellett újraéleszteni. Ez azt jelenti, hogy megrendítően közel volt a halálhoz. Az orvosok azt mondták Julie-nak, hogy nagy esély van rá, hogy nem éli túl. Ha mégis, olyan lesz, mint egy 8 éves bébi. Julie imádkozott, nagyon kétségbeesett volt, hogy elveszíti a fiát.

Hamarosan a család megtartotta Andy temetését.

A temetés alatt Julie alig hitte el, hogy az élete milyen fordulatot vett. Elkezdte megkérdőjelezni Istent. Miért tette ezt a családjával? Miért nem küldött angyalokat, hogy megvédje őt? Haragudott Istenre, amiért hagyta, hogy ez történjen velük.

Viszont a fájdalom ellenére továbbra is imádkozott Istenhez, hogy megvédje Landont, és életben tartsa.

Majd két héttel később a fiú felkelt a kómájából és kinyitotta a szemét. Csodával határos módon nem szenvedett semmilyen agykárosodást.

Julie odáig volt, hogy a fia magához tért, és hogy semmi baja, de tudta, hogy rossz hírt kell közölnie az apjával kapcsolatban. Majd megszakadt a szíve, hogy közölnie kell vele a tragédiát. Megkérdezte tőle: “Tudod, hol van apa?”

Landon válasza sokkolta Julie-t.

Igen, tudom, hol van. Láttam őt a mennyben.”

Landon elmondta az anyjának, hogy a baleset napján, amikor újra kellett éleszteni – majdnem a halálhoz hasonlóan – eljutott a mennybe, és meglátta az apját olyanok között, akikről tudta, hogy halottak. Közöttük jelen volt két személy, akiket a testvéreinek nevezett. Habár Julie soha nem említette Landonnak, két vetélése is volt, mielőtt Landon megszületett. Ők lehettek azok, akiket Landon testvéreinek nevezett.

Harmadik alkalommal, amikor újraélesztették, Landon azt mondta, hogy találkozott Jézussal. Jézus azt mondta neki, hogy még feladata van a Földön, és hogy vissza kell térnie oda és jó kereszténynek kell lennie. Tehát most, Landon is ezt teszi.
Landon szavai visszahozták Julie hitét.

Akár hiszel Isten létezésében, akár nem, el kell ismerned, hogy Landon története valóban csoda.

loading...