Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Anyukám rendszeresen vesz keményítőt, amikor megláttam mire használja, leesett az állam!

Anyukám rendszeresen vesz keményítőt, amikor megláttam mire használja, leesett az állam!

Hirdetés

A keményítő már önmagában is egy nagyon praktikus dolog, főleg, ha megtudod, hogy mi mindenre használható meg az eddig megszokottakon túl.

 

Hirdetés

 

1.Zsíros szennyeződések eltávolítása

Ha a hasábburgonyát a kanapén fogyasztottuk el, és teljesen véletlenül leejtettünk egy darabot, nem kell aggódni, könnyen megszabadulhatunk a zsíros folttól. 4 evőkanál keményítőt keverjünk el ¼ csésze tejjel. Ezzel a masszával kenjük be a foltot, és hagyjuk rajta egy éjszakán át állni. Másnap, mikor már megszáradt a massza, porszívózzuk le.

2.Kellemetlen szagok a cipőből
Szórjunk 1-2 teáskanál keményítőt a cipő belsejébe, hagyjuk állni egy éjszakán át, majd másnap porszívózzuk ki belőle. A kellemetlen szag így gyorsan el fog tűnni.

3.Ablakpucoló

1 csésze ecetet, 1 csésze vizet, ½ citrom levét, és 2 evőkanál keményítőt keverjünk el. Tegyük egy szórófejes flakonba, és ezzel spricceljük be az ablakot, majd töröljük le.

4. Vasalás

1 teáskanál keményítőt, és 2 csésze vizet keverjünk el, és vasalás előtt ezzel spricceljük be a ruhákat.

5.Ezüst tárgyak

¼ csésze vízben keverjünk el 4 evőkanál keményítőt, és a keletkezett pasztával dörzsöljük át az ezüst tárgyakat, ékszereket, evőeszközöket. Hagyjuk megszáradni, majd egy pamut ronggyal töröljük át.

6.Bútortisztítás

1 csésze vízben oldjunk fel 1 evőkanál keményítőt. Ezzel a keverékkel töröljük le a bútorainkat, olyanok lesznek, mintha újak lennének.


7.Penészes könyvek

Ha nedves a lakásunk, a könyvek lapjai könnyen bepenészedhetnek. Szórjuk be egy kevés keményítővel a lapok között, ez majd magába szívja a penészt.

8.Pakolás zsíros arcbőrre

2 evőkanál keményítőt, és egy kevés arckrémet oldjunk fel egy csésze vízben. Kenjük be az arcunk vele, és hagyjuk állni 20 percen keresztül. Ezután öblítsük le langyos vízzel. Egy héten háromszor ismételjük meg ezt a módszert.

9.Csomó meglazítása
Ha nem tudunk kibogozni egy csomót, szórjuk meg egy kevés keményítővel, így sokkal könnyebben fog menni.

10. “Mosás”

Tegyük a ruhákat egy műanyag zacskóba, szórjunk rájuk 2 csésze keményítőt, majd jól rázzuk össze. Hagyjuk egy éjszakán át állni, másnap rázzuk meg egy kicsit!

Hirdetés