Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Íme a trükk, amitől nem szárad ki soha az aloe verád, csak...

Íme a trükk, amitől nem szárad ki soha az aloe verád, csak nőni és nőni fog!

Hirdetés

Az aloe vera az egyik legrégebbi csoda növényünk, amit a népi gyógyászatban mindenki ismer, gyulladáscsökkentő, fertőtlenítő és egyéb hatásai már többször bebizonyosodtak.

 

Hirdetés

Ma már nagyon sok gyógyászati és kozmetikai termék kapható, amely tartalmaz aloe verát, sőt egyre több otthonban növekedik ez a növény, egyre több ember kezdte el termesztését. Az egyik probléma ekkor merül fel az aloe verával kapcsolatban, sokan ugyanis más növényekhez hasonlóan gondozzák, pedig teljesen más figyelmet igényel.

Az egyik legfontosabb, amit meg kell jegyezni az az, hogy a leveleiben található gélt csak az 5. évtől kezdhetjük el gyógyításra használni, ha nem várjuk meg ezt az időt, a leveleiben mérgező anyag található,amit könnyen a szervezetbe juttathatunk. Ha van olyan ismerősünk, akinek az otthonában szintén van aloe vera, érdemes őt is tájékoztatni erről.

Az aloe veráról fontos tudni, hogy szárazságtűrő növény, a legtöbb ember azt a hibát követi el, hogy túlöntözi. Az ültetéséhez a legmegfelelőbb talajt a virágföld és homok keveréke jelenti, ebben érzi a legjobban magát.Nem szabad tűző napon tartani, mert megégnek a levelei, ettől függetlenül viszont igényli a napot. 10 és 25 °C -on neveld, ettől alacsonyabb vagy magasabb hőmérsékletnek soha ne tedd ki.

Locsolnod csupán heti 2 alkalommal kell, de ezt is csak akkor, ha a talaj felső részén látható a szárazság.

Szerző: tudasfaja.com

Hirdetés