Kezdőlap EGÉSZSÉG Amiről sokan nem tudnak – ha ez jelenik meg a körmödön, lappang...

Amiről sokan nem tudnak – ha ez jelenik meg a körmödön, lappang benned a koronavírus

Tim Spector amerikai professzor fedezte fel azt a jelenséget, ami jelzi, ha tünetek nélkül átestél a fertőzésen. Az érdekes tünet azoknál jelentkezik leginkább, akik észrevétlenül estek át a Covid-19 víruson.

 

 

Figyeld meg a körmeidet, amennyiben Beau-vonalak, azaz a körmöt kettészelő horizontális vonalak jelentek meg rajta, az arra utal, hogy elkaptad a fertőzést. A magyarázat elég egyértelmű: a vírus még a körömnövekedést is befolyásolja, ez a betegségből való felépülés után helyreáll, azonban nyoma marad a a Beau-vonalak képében.

Ezek a bizonyos vonalak nem minden esetben kétdimenziósak, hanem akár ki is állhatnak a körmöd felületéről. Gyakorlatilag egy stressz okozta vonalról van szó, káros hatása nincs, ez egy természetes immunreakció, és a kutatók szerint simán előfordulhat más fajta fertőzés esetében is.

Aggodalomra semmi ok, ha megláttad a csíkokat, vonalakat a körmeiden, ezek semmi rosszat nem jelentenek, csupán annyit, hogy átment rajtad korábban a vírus, és a tested épp túlteszi magát rajta.

Így néz ki a jelenség egy nő kezén, aki az Independent magazinnak mutatta meg:loading...