Kezdőlap EZOTÉRIA Amiről sokan nem tudnak: ez történik velünk, ha újszülött jelenlétében vagyunk!

Amiről sokan nem tudnak: ez történik velünk, ha újszülött jelenlétében vagyunk!

Father taking care of his premature baby at hospital. Color and horizontal photo was taken in Quebec Canada.

Biztos voltál már gyerek közelében, társaságában, és bizony, gyerekekkel lenni csodálatos, de igazán különleges érzés, amikor újszülöttel vagy egy helyen. Gondolj csak arra, milyen különleges érzés volt, amikor megszületett a gyereked.

 

Az anyukák nem felejtik el az első napokat, az apukák is mosolyognak, mikor eszükbe jut. Nem is lehet elfelejteni azokat a pici ujjacskákat, pici lábacskákat, a baba illatot! Az újszülött babáknak fantasztikus hatásuk van ránk!

Íme, 5 különleges hatás, amit csakis egy újszülött tud kiváltani belőled. Egy újszülött jelenlétében a következőket tapasztalhatod egyidőben vagy váltakozva.

1. Melegséget érzel a szívedben

Igen, ez a tiszta szeretet. Végtelen tisztasággal, tiszta szeretettel születünk erre a világra. Amikor egy újszülött jelenlétében vagy, az egész testedben érzed ezt a tisztaságot, szeretetet. Izmaid elernyednek, elengeded magad, megnyugodsz és mintha forróságot éreznél a mellkasodban, a szíved táján. Ilyenkor a szíved energiaközpontja reagál arra a tiszta szeretetre, amit az újszülött hozott magával.

Benned is életre kel az a szeretet, amivel a világra jöttél. Szíved központja azonnal töltekezni kezd, hogy a végtelen tisztaságú szeretethez méltó érzésekkel és érzelmekkel fogadja a kisbabát. Olyan, mintha szíved kidegednek, hatalmasra lobban és betölt majdnem mindent.

2. Meghatódsz és sírsz

Ugyanaz a tisztaság és szeretet, ami a szíved őstiszta szeretetét felébresztette, lelked mélyéig hatol, eszedbe jut, hogy az élet mennyire sérülékeny, ugyanakkor mennyire nagy misztérium. Nem is tudod miért, de hatalmas boldogság önt el, meghatódottság és még meg is könnyezel.

Az is eszedbe jut, hogy mi emberek mennyire sérülékenyek, törékenyek vagyunk életünkkel együtt, mégis milyen hatalmas ez az élet! A szülés fájdalommal jár, de természetesen a testünk gondoskodik arról, hogy ezt a fájdalmat el tudjuk felejteni és kapcsolódni tudjunk gyermekünkhöz. Ott van a helyiségben. Kicsi, de édes, cuki. Végtelen tisztasággal jönnek a világra, tiszta szeretettel.

3. Mosolyogsz

Valahogy nem lehet komolynak lenni egy újszülött jelenlétében. Azonnal mosolyogni kezd az ember, amikor meglátja azokat az icipici ujjacskákat, a körmöcskéket, a baba ráncokat, a pufók hajszálakat és ahogy az újszülött két sírás között jóízűket ásít.

Na de az a mosoly! Semmi sem tisztább és őszintébb! Kezdenek is özönleni a sok „jaj, de édes”, „kicsi kincsem”, „cukiság”, „kis huncut”, na med a sok becenevek!

4. Suttogsz

Újszülöttel lenni annyira intim, meghitt élmény, hogy ott nem lehet egymással kiabálni, hangosan beszélni sem. Mintha a lelketek tudná, hogy minden hangos szó fölösleges, ha akarnál se tudnád felemelni a hangodat.

Abban a közelségben, intimitásban, tiszta szeretetben nincs helye hangos szónak, nem lehet másképp beszélni csak a lélek hangján vagy suttogva: szépen egymáshoz bújva, gyöngéd érintéssel, simogatásokkal, szeretettel.

5. Elfelejted a problémáidat

Azok az energiák, amiket egy újszülött magával hoz erre a világra, elfelejtetik veled azt, amiért annyira aggódsz. Helyette pedig eszedbe juttatja mindazt, ami igazán fontos. Életre kel benned az, amiről az életnek szólnia kell.

Elgondolkozol, problémáid új megvilágításba kerülnek vagy jelentőségüket vesztik. Egy újszülött jelenléte erőt ad életszakaszokat lezárni, erőt ad új kezdetekhez, vele együtt pedig egy kicsit vagy nagyon te is újjászületsz!

Forrás

loading...