Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Amióta így tisztítom a kárpitot, a barátaim mindig azt hiszik új bútorokat...

Amióta így tisztítom a kárpitot, a barátaim mindig azt hiszik új bútorokat vettem! Íme a titkos módszerem, ami bevált!

Hirdetés

Ha nagyon vigyázol arra, hogy ne piszkold össze a kanapét, akkor is évente legalább kétszer érdemes alaposan kitisztítanod. Számtalan szennyeződés, por, és baktérium lerakódhat benne, teremts magadnak tiszta környezetet.

A makacs foltokra konyhasó

Ha textilhuzat van a foteleden, akkor sokkal gyakrabban kell tisztítanod. A legcélszerűbb erre az esetre a konyhasó lehet. Nedvesítsd be a foltot, szórj rá egy adag sót, és dörzsöld jól bele.

Hirdetés

Hagyd állni néhány percet, majd egy tiszta, nedves szivaccsal töröld le. Ha nem jött ki a folt, akkor ismételd meg a műveletet. Az egész kanapét beszórhatod egy kevés sóval, nagyon jól felfrissül tőle, és visszanyeri az eredeti színét is.

Az ecet nagy segítség lehet

Ahhoz, hogy újra élettelteli legyen a kanapéd, és élénk legyen a színe, használj ecetet a felfrissítéséhez. Egy csésze ecetet oldj fel 2 liter vízben, spricceld be vele a kanapét, majd  tíz perc múlva porszívózd ki.

Nem csak frissebb lesz a kanapé, de az ecet segítségével a portól és a baktériumoktól is könnyedén meg tudsz szabadulni.

Ammónia kávéfolt ellen

Ha kávé-, vagy borfolt esik a kanapédon, akkor az ammónia segítségedre lesz. Old fel vízben, majd töröld át a makacs foltokat. A zsírfoltok ellen szappanos/mosogatószeres vízzel szállhatsz harcba.

A fordított bőr kanapéra a legjobb, ha arclemosó tejjel törölöd át. Eltünteti a foltokat, és visszanyeri a kanapé az eredeti színét. A valódi bőr kanapét lanolinos kézkrémmel hozhatod újra formába.

tudasfaja.com

Hirdetés