Kezdőlap OTTHON HÁZI PRAKTIKÁK Amióta ezt nyomom a wc-be, hetekig nem kell takarítani

Amióta ezt nyomom a wc-be, hetekig nem kell takarítani

Óriási a kínálat a bolti tisztítószerek között, jobbnál-jobb hatékonyságot ígérnek, azonban nem árt tudni, hogy bennük levő toxikus anyagok igen károsak lehetnek az emberi szervezetre. Amennyire csak lehet, iktassuk ki életünkből a káros anyagokat!

 

Legalább egy héten egyszer ajánlott nagytakarítást végeznünk a fürdőszobában, hiszen még, ha nem is látszik, de számos kórokozó telepszik meg benne. A fali csempétől, a padlóig, a vécétartályt, a tusolófüggönyt minden alaposan tisztítsunk meg.

A fürdőszoba egyik legpiszkosabb része a vécétartály, és a körülötte levő felületek. Mindig tisztítsuk meg nagy odafigyeléssel. Az alábbi házilag elkészíthető, természetes tisztítószer nagyon hatékony, és könnyen elkészíthető.További előnyeként említhető, hogy semmilyen káros összetevőt nem tartalmaz, ezért nem ártalmas az egészségünkre nézve.

Hozzávalók:

  • ¼ csésze folyékony szappan
  • ¼ csésze hidrogén-peroxid
  • 15 csepp teafaolaj
  • ½ csésze szódabikarbóna
  • ½ csésze vízElkészítés, alkalmazás:

Egy jól záródó szórófejes flakonba egy tölcsér segítségével töltsünk bele a szódabikarbónát, a hidrogén-peroxidot, majd adjuk hozzá a folyékony szappant, a teafaolajat, és végül a vizet.

Az egészet jól rázzuk össze, majd spricceljük be vele a vécétartályt, és a körülötte levő részt. Hagyjuk állni 5-10 percet, majd a tisztítsuk meg a vécékefével.

Ezután öblítsük le bő vízzel, és készen is vagyunk. Hetente egyszer ismételjük meg a műveletet. Ezt a keveréket nyugodtan alkalmazhatjuk a kagyló, a kád, és a csempe tisztítására is.

Szerző: tudasfaja.com

loading...