Kezdőlap EGÉSZSÉG Akkor lesz hatásos a korpásodás elleni sampon, ha ezt látod a hátulján!

Akkor lesz hatásos a korpásodás elleni sampon, ha ezt látod a hátulján!

MEGOSZTÁS

A korpásodás egy gyakori és krónikus, fejbőrt érintő egészségügyi állapot. Nem fertőző vagy különösebben súlyos problémáról van szó, de legtöbbször kínos és nehezen kezelhető.

Mindkét nemet ugyanolyan mértékben érinti és sajnos a reménnyel kecsegtető, magukat hatékony készítményeknek hirdető termékek nem mindig hozzák meg az elvárt eredményt.

Miért jelenik meg a korpa?

Irritált, zsíros bőr (szeborreás dermatitis): Ezt az állapotot, a korpásodás egyik leggyakoribb okát, vörös, zsíros bőr jellemzi, amely csillogó fehér vagy sárga színű. Jellemző tünete, hogy eléggé viszket és megvakarva a területet a köröm alatt lerakódás jelenik meg. Érintheti a fejbőrt és az olajmirigyekben gazdag területeket, például a szemöldököt, az orr oldalát és a fül hátsó részét is. Leggyakrabban baktérium okozza.

Gomba (malassezia) okozta száraz korpa: ez a gomba a legtöbb felnőtt fejbőrén megtalálható és egyeseknél a hámsejtek felszaporodását okozza. Az extra bőrsejtek lehámlanak, és fehér pelyhekben esnek le, ami a hajon és a ruhán is feltűnhet.

Érzékenység a hajápolási termékekre (kontakt dermatitis): Néha a hajápolási termékek vagy hajfestékek bizonyos összetevőire ​​érzékenység alakulhat ki piros, viszkető, hámló fejbőr képében.

Nem megfelelő hajápolás: ez a legritkább eset, de ha előfordul, hogy valaki nem rendszeresen mos hajat, akkor az szintén oka lehet a fejbőr zsírosodásának és a hámsejtek felhalmozódásának, a korpa kialakulásának.

Mivel egy gyulladásos állapotról van szó, így fontos, hogy az irritáló összetevőket kerüljük, mint az erősebb illóolajok, illatanyagok.

Melyek azok az összetevők, amiket keresnünk kell a flakonon?

Ha valóban hatásos terméket keresel, ami segít megszabadulni a kellemetlen, korpásodás okozta tünetektől, akkor a következő összetevőkre vadássz a csomagoláson.

1. Szalicilsav: gyulladáscsökkentő, segít a lerakódott hámsejtek eltávolításában.

2. Zinc pyrithione: baktérium- és gombaölő hatású anyag.

3. Kén: gyulladácsökkentő, amellett baktérium- és gombaellenes hatású.

4. Climbazole: erős gombaellenes hatással rendelkezik.

5. Ichthyol: csökkenti a viszketést, gyulladáscsökkentő és gombaellenes hatású.

6. Ketoconazole: erős gombaellenes hatású.

tudasfaja.com

loading...