Kezdőlap ÉRDEKESSÉGEK ELKÉPESZTŐ A világ legkisebb macskaféléje olyan pici, hogy a tenyeredben is elférne

A világ legkisebb macskaféléje olyan pici, hogy a tenyeredben is elférne

A BBC megosztott a világgal egy videó felvételt, amelyen a Föld legkisebb macskaféléje látható. A négylábú bár már egy teljesen kifejlett hím, mégis akkora, mint egy kölyök házimacska. A felvételen láthatjuk, amint egy erdőben játszadozik, és teljesen odáig vagyunk érte.

A rozsdafoltos macska a macskafélék között olyan, mint a kolibri a madarak között és egyedül Indiában és Srí Lankán találkoztak eddig vele. A sűrű, sziklás erdőket részesíti előnyben, lombhullató erdőkben, cserjésekben és füves vidékeken is megél. Először Nepál mellett fedezték fel.

Olyan parányi, hogy a kezünkben is kényelmesen elférne. Súlya 1 kg körül mozog. A rozsdafoltos macska talán méretében kicsi, ám nagyon vakmerő is. A szeme hatszor erősebb, mint más macskáké és nagyon érzékeny a legkisebb mozgásra is.

Habár vadon élő állat, az emberek nem meglepően előszeretettel tartanák otthon háziállatként, hiszen nagyon figyelemfelkeltő a megjelenése. Nagyjából 10.000 rozsdafoltos macska él a vadonban és a Nemzetközi Természetvédelmi Unió által veszélyeztetett fajként van bejegyezve.

A rozsdafoltos macska fán élő, éjjeli ragadozó, akinek a táplálékát kisebb állatok képezik, mint rágcsálók, madarak, hüllők, békák vagy rovarok. Az is előfordul, hogy emberek lakta területen háziasított szárnyasokat fog el.

Ha tetszett a cikk, kérlek, ne felejtsd el megosztani ismerőseiddel!

tudasfaja.com

loading...